Dündar ve Gül kararı değerlendirdi !

Dündar ve Gül kararı değerlendirdi !
MİT TIR'ları davasından 5 yıl 10 ay ceza alan Can Dündar ile 5 yıl ceza alan Erdem Gül, Çağlayan Adliyesi çıkışında açıklama yaparak kararı değerlendirdi.

MİT TIR'ları davasından 5 yıl 10 ay ceza alan Can Dündar ile 5 yıl ceza alan Erdem Gül, Çağlayan Adliyesi çıkışında açıklama yaparak kararı değerlendirdi.

Siyasal ve askeri casusluk amacıyla görüntüleri temin etmek ve yayınlamak suçlamasıyla 5 yıl 10 hapis cezasına çarptırılan Can Dündar ile aynı davadan 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Erdem Gül Çağlayan Adliyesi çıkışında basın açıklaması yaptı. Adliye çıkışında açıklama yapan Can Dündar, "Arkadaşlar kararı öğrendik az önce. Aslında şöyle söyleyeyim bir saat içinde iki suikast yaşadık. Biri silahlıydı diğeri yasaldı. İlk suikast sizlerin gözleri önünde oldu. İlk suikastın ayrıntısına girmeyeceğim ama ikinci suikast kapalı oturumda gerçekleşti. Habercilik suçundan bir haber yayınlamak sucundan ben 5 yıl 10 ay Erdem Gül 5 yıl ceza aldı. Bu ceza sadece bizi sindirmeye yönelik. Sadece bizi susturmaya sindirmeye gazetemizi yazamaz hale getirmeye yönelikti. Aynı zamanda Türkiye basınını yazmaktan konuşmaktan korkar hale getirmek için yapılmış bir suikasttır. Bu hukuki bir suikasttır ve baştan beri yaptığımız gazeteciliği savunduk. Anayasa Mahkemesi bizi teşkil etti. İfade özgürlüğü kapsamında bir haberciliktir dedi. Mahkeme Anayasama Mahkemesi'nin kararını elinin tersiyle iterek bunun bir suç olduğunu söyledi. Biz baştan beri asıl eylemin suç olduğunu bunu ifade etmenin suç olmayacağını ve karşımızda Cumhurbaşkanı bu davanın savcısı gibi davrandı. Bizi tehdit etti, hedef gösterdi ve sonunda bu tehditlerden vazife çıkaran bir şahıs silahla ateş etmesine yol açtı. Dilerim bu bir ders olur. Bir daha bir gazeteciyi hedef gösterirken iki kere düşünür. Bugün çok iyi biliyoruz ki haftalardır, aylardır aldığımız tehditlerin bugün bize sıkılan kurşunların nedeni bizzat bu devletin en üst kademesi tarafından hedef gösterilmemizdir. Hepimiz çok cesur olmak zorundayız. Bu kararlara rağmen gerçeği halkan esirgememe adına kendi mesleğimizi düşünce hürriyetini basın özgürlüğünü savunmak adına her zamankinden çok daha cesur ve kararlı olmalıyız" dedi.

Can Dündar, ayrıca eşine kendisine yapılan saldırıda cesurca davrandığı için teşekkür etti.

"CEZAYI TANIMIYORUZ"

Mahkeme tarafından 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Erdem Gül, verilen kararı tanımadığını belirterek, "Bizim bugün ceza aldığımız haberler Türkiye böyle olmasın diye yazılan haberler. Biz o haberleri yaptığımız tarihlerde çocuklar ölmesin, Ankara'da, Gar'da, Suruç'ta, İstanbul'da katliamlar olmasın diye bu haberi yaptık. Biz gazeteciyiz ve bu verilen ceza gazeteciye verilmiştir. Sadece haber yaptık. Bu cezayı veriyorlarsa bizde bu cezayı tanımıyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.