Dündar ve Gül’ün yargılanmalarına devam ediliyor

Dündar ve Gül’ün yargılanmalarına devam ediliyor
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında siyasal ve askeri casusluk suçundan açılan davanın görülmesine...

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında siyasal ve askeri casusluk suçundan açılan davanın görülmesine devam ediliyor.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında siyasal ve askeri casusluk suçundan açılan davanın görülmesine devam ediliyor. İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava öncesi, aralarında CHP'li milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş'ında bulunduğu bir grup adliye önünde toplandı. Kalabalığın önceki celselere göre daha az olduğu gözlenirken burada bir açıklama yapan Can Dündar, "Uzun bir yol geldik bu davada. Zannediyorum sonuna geldik" dedi.

"SAVCI, CASUSLUK İDDİASINDAN, DARBECİLİK İDDİASINDAN VAZGEÇTİ"

Dava kapsamında tüm hesaplarına ve mal varlıklarına bakıldığını belirten Dündar, "Her şeyi denediler, fakat en ufak bir açık bulamadılar. Sonunda başa döndük. Bu haber suçtur noktasına geldik tekrar. Biz baştan beri haberimizi savunuyorduk. Burada gazetecilik yargılanacak demiştik. Evet şimdi gazetecilik yargılanıyor. Gerçek noktaya geldik. Anayasa Mahkemesi de bunu söylemişti. Savcı sonuçta casusluk iddiasından, darbecilik iddiasından vazgeçti. Cemaatçilik suçlamasından vazgeçti. Bütün bunlar düştü, geriye yazdığımız ve arkasında durduğumuz haberlerimiz, yorumlarımız kaldı. Bunlar üzerinden bizi yargılayarak hem bizi cezalandırmak hem de basını susturmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"DAVAYI KAZIDIĞIMIZ ZAMAN ALTINDAN GAZETECİLİK ÇIKTI"

Kısa bir açıklama yapan Erdem Gül ise "Davayı kazıdığımız zaman altından gazetecilik çıktı. Gerçek de bu oldu. Savcının esas hakkındaki mütalaasında da son olarak "bizi devletin gizli belgelerini açıklamaktan" hapis cezası isteniyor. Devletin gizli belgeleri dediği "acayip soyut, kendilerine göre tanımlanmış birşey" bu gazetecilik, haber. Habere hapis cezası isteniyor. Dolayısıyla burada gazeteciliği yargılamak ve cezalandırmak istiyorlar. Biz ikimiz burada tekrar gazeteciliği savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Dündar ve Gül beraberlerindeki kalabalıkla adliyeye girdi. Mahkemenin daha önce aldığı karar gereği kapalı oturumda görülecek dava için Dündar ve Gül salonuna girdi.

CELSE ARASINDA MÜTALAA AÇIKLANMIŞTI

Davanın celse arasında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı Evliya Çalışkan, sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki'Silahlı Terör Örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarıyla ilgili dosyanın ayrılmasını talep etmişti.

Sanık Can Dündar'ın "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, temin edip açıklama ve bu suça iştirak" eylemleri nedeniyle, 10 yıldan 31 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını isteyen Savcı Çalışkan, Erdem Gül'ün ise "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklama" eylemi nedeniyle, 5 yıldan 10 yıla kadar hapsini talep etmişti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.