Dü’nün Projesi Bilimsel İşbirliğini Geliştirecek

Dü’nün Projesi Bilimsel İşbirliğini Geliştirecek
Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi’nce hazırlanan “Sosyal etkileşim projesi”, Ankara ve Diyarbakır’daki öğrencileri bir araya getirerek, birlikte çalışma yapmalarını sağlayacak.Dicle Üni...

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi’nce hazırlanan “Sosyal etkileşim projesi”, Ankara ve Diyarbakır’daki öğrencileri bir araya getirerek, birlikte çalışma yapmalarını sağlayacak.

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Ziyadanoğulları, Moleküller Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Güven ve Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan Açıkgöz’ün hazırlayıp, Karacadağ Kalkınma Ajansı’na sunduğu, “Sosyal etkileşim projesi” onaylandı. Ankara Üniversitesi Fen Bilimler ve Teknoloji Enstitüsü de projeye partner seçildi. Proje çerçevesinde, çeşitli bilimsel çalışmalar, seminerler, konferanslar ve paneller yapılacağı belirtildi.

Konuya ilişkin İHA’ya açıklamalarda bulunan proje yürütücüsü Prof. Dr. Berrin Ziyadanoğulları, proje çerçevesinde her iki üniversiteden de 40’ar olmak üzere 80 kişilik bir ekip oluşturduklarını belirterek, projenin 3 ay süreceğini kaydetti. Bu süreçte, Ankara ve Diyarbakır’da seminerlerin düzenleneceğini ve laboratuvar ortamlarının izleneceğini anlatan Ziyadanoğulları, “Edinilecek ortak paylaşımlarla bilimsel olarak ileriye dönük eksikler gözlemlenecek. Öğrencilerin ufkunu genişletecek bir proje olacak” dedi.

Proje sayesinde, Diyarbakır’daki öğrencilerin başka şehirlerdeki öğrencilerle iletişim kurma fırsatı yaşayacağını da anlatan Ziyadanoğulları, “Orada başka hocalar ve öğrenci grupları ile tanışılacak. Sosyal bir etkileşim hedefleniyor en başında. Araştırmacılar açısından ise laboratuvar ve bilgi artırmayı hedefliyoruz. Eksikliklerimizi görebileceğiz. Proje hem her iki üniversite hem öğrenciler hem de araştırmacılar için çok faydalı olacak” diye konuştu.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. BERRİN ZİYADANOĞULLARI,

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.