Dünya Barışı İçin Meşale Yaktılar

Dünya Barışı İçin Meşale Yaktılar
Sivas Demokrasi Platformu üyeleri ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ nedeniyle yürüyüş düzenleyerek barış için meşale yaktılar.

- Sivas Demokrasi Platformu üyeleri ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ nedeniyle yürüyüş düzenleyerek barış için meşale yaktılar.

İkinci dünya savaşının başladığı tarih olan ve 1 Eylül Dünya Barış Günü olarak ilan edilen günde Sivas Demokrasi Platformuna bağlı üyeler yürüyüş düzenleyerek dünya barışı için meşale yaktılar. Atatürk Caddesi’nden, Cumhuriyet Meydanı’na sloganlar eşliğinde yürüyen platform üyeleri burada basın açıklaması yaptı.

Beton, petrol ve silah üzerine inşa edilen diktatörlüklere karşı hakların barış için yaşama hakkını savunmak, direnen Filistin, Kürt, Arap, Ermeni, Ezidi, Türkmen halklarıyla kaynaşmak için alanlarda olduklarını söyleyen Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şube Başkanı Tacettin Altuntaş, “Haklar arasında mezhep çatışmalarını kışkırtanlara karşı hakların kardeşlik ve barış talebini haykırmak için özgür, eşit ve demokratik bir toplum için alanlardayız. İnsanlık tarihinin gördüğü en kanlı savaşlardan biri olan İkinci Dünya Savaşı’nın başladığı gün olan 1 Eylül, yarım asrı aşkın süredir, bütün dünya hakları tarafından, savaşlara karşı barış, düşmanlıklara karşı kardeşlik duygularıyla yaşatılmaya çalışılıyor. Barışın anlamını, değerini ve insanlık için taşıdığı önemini en iyi bilenler, savaşların acımasızlığını yaşayanlardır. Başta Ortadoğu olmak üzere son yıllarda savaşların ve katliamların yoğunlaştığı farklı kimlik, inanç ve mezheplerden halkların birbirine düşman edildiği bugün 1 Eylül ile gerçek anlamını kazanan Dünya Barış Günü’nü sahiplenmek ve barış talebini tüm Türkiye’ye ve dünya haklarının talebi haline getirmek hepimizin öncelikli görevidir” dedi.

Bir süre oturma eylemi yapan platform üyeleri daha sonra dağıldı.

DÜNYA BARIŞI İÇİN MEŞALE YAKTILAR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.