Dünya Basını Akçakale’de

Dünya Basını Akçakale’de
IŞİD terör örgütünün rehin aldığı Japon gazeteci Kenji Goto’nun serbest bırakılacağı ve teslimatın Türkiye’nin güney sınırı olan Akçakale sınır kapısı olacağı ihtimali üzerine dünya basınının sınır ka...

IŞİD terör örgütünün rehin aldığı Japon gazeteci Kenji Goto’nun serbest bırakılacağı ve teslimatın Türkiye’nin güney sınırı olan Akçakale sınır kapısı olacağı ihtimali üzerine dünya basınının sınır kapısında bekleyişi devam ediyor.

IŞİD terör örgütü, Japon gazeteci Kenji Goto’nun karşılığında, Ürdün’de tutuklu bulunan Sacide el Reşavi’nin serbest bırakılmasını istemiş ve bu takasın gerçekleşmesi halinde Japon gazetecinin Akçakale Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye teslim edileceği ifade edilmişti. Bu haber üzerine, dünya basını iki gündür Akçakale’yi mesken tuttu.

IŞİD terör örgütünün rehin aldığı Japon gazeteci Kenji Goto’nun serbest bırakılacağı ve teslimatın Türkiye’nin güney sınırı olan Akçakale sınır kapısı olacağı ihtimali üzerine dünya basınının sınır kapısında bekleyişi devam ediyor. Dün gece geç saatlere kadar Akçakale Sınır Kapısı’nda bekleyen basın mensupları netice alamayınca, bugün sabahın erken saatlerinde Akçakale Sınır Kapısı’na geldi. Ancak bugün de akşam saatlerine kadar beklemeyi sürdüren medya mensupları, bu geceyi de Akçakale’de geçirmeyi düşünüyor.

Çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci, sınırda Japon meslektaşlarının serbest bırakılmasını beklerken, Japon gazetecilerin çokluğu dikkatten kaçmadı. Dün geceye kadar bekleyen basın mensupları, Japon gazetecinin geçmemesi üzerine, dün Şanlıurfa il merkezine dönerek geceyi orada geçirdiler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.