‘Dünya Diş Hekimliği Günü’

‘Dünya Diş Hekimliği Günü’
Gaziantep-Kilis Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Karabay, ‘Dünya Diş Hekimliği Günü’ nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

- Gaziantep-Kilis Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Karabay, ‘Dünya Diş Hekimliği Günü’ nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Diş hekimliği eğitimin başladığı tarih 22 Kasım 1908 olarak kabul ediliyor. Çoğu dünya ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de 22 Kasım ‘Dünya Diş Hekimliği Günü’ olarak kutlanıyor. 22 Kasım gününün içinde bulunduğu hafta da ‘Ağız Diş Sağlığı Haftası’ olarak kabul ediliyor.

Düzenlenen basın açıklamasında konuşan Gaziantep-Kilis Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Karabay, merdiven altında yapılan diş hekimliğinin insan sağlığı açısından büyük risk oluşturduğuna dikkat çekti.

Diş hekimliği mesleğinin sıkıntılarına işaret eden Hasan Karabay, şunları söyledi:

“106. Diş Hekimleri Haftamız hepimize hayırlı olsun. Bu mesleğe şevkle geldik. Herkesin bir aşkı vardır. Bizim aşkımız beyaz önlüktür. Beyaz önlüğü giymek için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yaptık ve yapıyoruz.

Bu memleket bizim. Kavga dövüş veya siyasete zaten bir nebze de olsun girmek istemiyoruz. Biz siyaset dışı bir politika izlemeye çalışıyoruz. 40-50 yıl öncesi problemiz halen devam ediyor. Merdiven altı, çantacı dediğimiz kesim rahat çalışıyor. Benim hekim arkadaşımdan çok daha rahat çalışıyor. Çünkü vergisi yok, diploması yok. Sadece bir teknisyenin yanında yetişmiş. Hatta neredeyse kanal tedavisine kadar yapan var. Merdiven altındaki kaçak dişçiler dediğimiz kesim, halen devam ediyor. Arabalarının bagajlarında diş çekim aletleri geziyor. O diş çekim yerlerinde her türlü mikrop var. Buna devletin bir el atmasını istiyoruz.”

‘DÜNYA DİŞ HEKİMLİĞİ GÜNÜ’

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.