Dünya Su Konseyi'nden Afrika devletlerine çağrı

Dünya Su Konseyi'nden Afrika devletlerine çağrı
Konsey, Afrika hükümetlerine temiz suyun yaygın olarak kullanılabilir hale gelmesini amaçlayan projelere bütçelerinden uygun miktarda katkı sağlamaları çağrısında bulundu

Dünya Su Konseyi'nden, Sahraaltı Afrikası'nda insanların yaklaşık üçte birinin temiz içme suyuna erişiminin olmadığı bildirildi.

Konsey Başkanı Benedito Braga, Dünya Su Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Afrika hükümetlerine temiz suyun yaygın olarak kullanılabilir hale gelmesini amaçlayan projelere bütçelerinden uygun miktarda katkı sağlamaları çağrısında bulundu.

Braga, "İklim değişikliği ve insan etkisinin getirdiği zorlukların üstesinden gelmek için su güvenliğini artırmak mutlak bir zarurettir. En üst düzeyde irade göstermemiz gerekir." ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, Afrika ve Asya'nın temiz su kıtlığından en çok etkilenen yerler olduğu vurgulanırken, Papua Yeni Gine, Ekvator Ginesi ve Angola'nın nüfusunun yalnızca yarısının temiz su kullanabildiği kaydedildi.

Su sorununun ciddi boyutlara ulaştığı Sahraaltı Afrikası'nda, nüfusun yüzde 32'sinin temiz suya erişimi yok.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, küresel olarak en az 1,8 milyar insan, pislik karışmış içme suyu kaynağı kullanıyor ve 2025 yılına kadar dünya nüfusunun yarısı su sıkıntısı çeken bölgelerde yaşıyor hale gelecek.

Dünya Su Konseyi'nden Afrika devletlerine çağrı

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.