Dünyanın En Büyük Bitki Bahçesinde Sona Doğru!

Dünyanın En Büyük Bitki Bahçesinde Sona Doğru!
Dünyanın en zengin ve Türkiye’nin tek geofit bahçesi Yalova’da hızla yükseliyor. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü bünyesinde temeli 20 Ocak 2014’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı...

Dünyanın en zengin ve Türkiye’nin tek geofit bahçesi Yalova’da hızla yükseliyor.

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü bünyesinde temeli 20 Ocak 2014’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından atılan geofit bahçesi, dünyanın en zengin çeşitliliğe sahip bahçesi olacak.

450’si endemik olan toplam 950 adet geofiti barındıracak olan dev bahçe, 2 bin 150 metre karesi yetiştirme ve araştırma alanı, 480 metre karesi sergi alanı olmak üzere toplam 2 bin 630 metrekarelik kapalı alan üzerine kurulacak. Geofit bahçesi 4 milyon 014 bin TL’ye mal oluyor.

Bir ay içinde tamamlanması hedeflenen geofit bahçesi hakkında bilgi veren Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Dr. Yılmaz Boz, "Bu bahçe sahip olduğu çeşit sayısı kıstas alındığında dünyada bir benzeri daha olmayan çok nadide bir yer olacak. Türkiye’de ilk olan geofit bahçesi, büyüklük bakımından da dünyanın sayılı bahçelerinden olacak. Burada 450’si endemik olmak üzere 950 adet geofit çeşidi bulunuyor. Bu çeşit daha da artacak. Şu anda bahçemiz geçici kabul aşamasına geldi. Bu hafta içerisinde bakanlıktan gelecek heyet geçici kabulü yapacak. Ardından da açılış yapılacak. Açılışa bahçenin temelini bizzat atan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katılacak" dedi.

Geofit bahçesini MEK inşaat yapıyor. MEK İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Gülsün, "Geofit bahçesi bitme aşamasında. Bir ay zarfında tamamlanarak açılışa hazır hale gelmesini hedefliyoruz. Hiç bir detayı gözden kaçırmaksızın çalışıyoruz" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.