Dünyanın En Küçük Kitabı İzmir Tüyap’ta

Dünyanın En Küçük Kitabı İzmir Tüyap’ta
İzmirli şair yazar ve Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği kurucu başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, rekoru kendisine ait olan “Okunabilir Dünyanın en Küçük Kitabı”nı daha da küçülterek, kendi rekoronu kırdı. İlk baskısını 1986 yılında kağıda yapılan zamları

- İzmirli şair yazar ve Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği kurucu başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, rekoru kendisine ait olan “Okunabilir Dünyanın en Küçük Kitabı”nı daha da küçülterek, kendi rekoronu kırdı. İlk baskısını 1986 yılında kağıda yapılan zamları protesto etmek amacıyla tasarlayıp yayınlayan Işıkhan, 2012 ve 2013 yıllarında yeni basımlarını yaparak okuyucularına, koleksiyonerlere kitabı ulaştırdıktan, sonra bu yıl kitabı daha da küçülterek İzmir Tüyap kitap fuarında okuyucuların ilgisine sundu.

2013 yılında Azerbaycan Bakü’de bulunan “Minyatür Kitaplar Müzesi”ne kabul edilen “Netekim-Aşktan sonra Hüzün” isimli minyatür kitabı Fransa’da tutuklu bulunan arkadaşı, manevi ağabeyi Ilıch Ramirez Sanches-Çakal Carlos’a armağan etmesiyle yayın dünyasında dikkatleri üzerinde toplayan kitap bu yıl 19 Tüyap kitap fuarında daha da küçülmüş olarak görücüye çıktı.

Rahat okunması için şiirlerin 0.5 punt büyütüldüğünü söyleyen Işıkhan, kitabı daha da küçülterek, 1.5x2.5 cm boyutlarında, kesme şeker veya kabak çekirdeği büyüklüğünde basımı tamamlandığını ve ilk defa Tüyap ta satışa sunulacağını, minyatür kitabın Guinness rekorlar kitabına alınması için müracaat edeceğini, Türkiye temsilciliğini yapan İTÜ.Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Erol Kural ile ön görüşmenin yapıldığını, en kısa zamanda rekorlar kitabına alınması için girişimlerin başlatılacağını belirtti.

Türkiye’nin ilk uluslararası edebiyat dergisi (Homeros) ve dünyanın ilk dosya dergisi (Temmuz) gibi farklı yapıtlara imza atan Işıkhan, bu çalışmasıyla yıllardır bütün dünyada haber olduğunu, kitapların en çok çocuklar ve gençler tarafından ilgiyle karşılandığını, çocukların şaşkınlığı ve sevinci karşısında kendisinin de çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Işıkhan, bu yapıtla, hayatımızı işgal etmeye başlayan e- kitaplara karşı, ilginin basılı yapıtlara yönelmesini sağladığını, dokunarak okumanın hazzını çocuklarla paylaştığını, özellikle bu yapıtı, ağabey dediği dünyanın en büyük aktivisti Comandante Carlos’a armağan ederek,devam etmekte olan davasına kamuoyunun ilgisini çektiğini ifade etti.

DÜNYANIN EN KÜÇÜK KİTABI İZMİR TÜYAP’TA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.