Dursun Özbek’ten Taraftara Transfer Müjdesi

Dursun Özbek’ten Taraftara Transfer Müjdesi
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, transferde Alman yıldız Podolski’nin başlangıç olduğunu ifade ederek, "Belki önümüzdeki günlerde Neymar ve Messi, Galatasaray’ın üçüncü ve dördüncü 10 numarala...

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, transferde Alman yıldız Podolski’nin başlangıç olduğunu ifade ederek, "Belki önümüzdeki günlerde Neymar ve Messi, Galatasaray’ın üçüncü ve dördüncü 10 numaraları olabilirler" dedi.

Özbek, GS TV’de katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. 11 Temmuz’da olağanüstü genel kurul çağrısı yaptıklarını belirten Özbek, "Başkan yardımcısı olduğum dönemde kulübün fotoğrafını çekmiştim. Şimdi 3 yıllığına bu görev verildi ve bazı projeleri hayata geçirmek zorundayız. Biz atacağımız her adımı genel kurul ile paylaşacağız. Bilgi verip, yetki isteyeceğiz. Bildiğiniz gibi Galatasaray çok büyük bir holding seviyesinde. Kendi kaynaklarına müracaat ettiği gibi finansman kuruluşlarıyla da irtibat halinde olması gerekiyor. Bankalara, bazı kuruluşlara borçlarımız var. Bazı borçların yapılandırılmasını gündeme getireceğiz. Ben Galatasaray’ın yönetiminde kaldığım sürece kulübe yeni kaynaklar kazandırmak istiyorum. İstediğim yetkinin bir kısmı buna yöneliktir" değerlendirmesini yaptı.

"TRANSFERLER HOCAMIZIN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA YAPILIYOR"

Transferlerin teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun isteği doğrultusunda yapıldığını vurgulayan sarı-kırmızılı kulübün başkanı, "Bir socut ekibimiz var. Onlar bize rapor sunuyor. Teknik ekip kendi kadrosundaki eksiklikler çerçevesinde scout ekibiyle yapılan toplantı sonucunda transfer hedefleri tespit ediliyor. Teknik ekibin scout ile yaptığı görüşme sonucu yönetimin önüne geliyor. Ama biz sportif manada sporcuların kapasiteleri açısında çok bilgi sahibi değiliz. Bu nedenle o raporlar çerçevesinde transferleri yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"ŞAMPİYONLUĞUMUZUN GÖLGELENMESİ İÇİN YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Bilal Kısa ve Sabri Sarıoğlu transferleri ile ilgili eleştirilere cevap veren Özbek, "Bilal için teknik ekip son derece olumlu bir rapor verdi. Sabri ile ilgili yansımalar oldu. Burada Sabri yasaklı döneminden sonra yaklaşık 20 maçın üzerinde oynadı. Hamza Hoca’nın verdiği raporda Sabri’nin takımda kalmasını istedi. Verdiğimiz ücretlere baktığımız zaman bugünkü piyasaya göre değerlendirilmeli. Ben iki oyuncu hakkında yapılan tenkitleri biraz maksatlı buluyorum. Daha sezonun başında bu transferlere yapılan eleştirilerin rakiplerimiz tarafından çıkarıldığını ve şampiyonluğumuzun gölgelenmesi için yapıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"BELKİ NEYMAR VE MESSI…"

Özbek, yeni transfer Alman yıldız Lukas Podolski ile ilgili ise, "Podolski’yi uzun süredir izliyoruz. Galatasaray’a çok yakışır bir transfer yaptık. Dünya devi Almanya ve Hollanda’nın 10 numaraları Galatasaray’da oynuyor. Geriye iki tane 10 numara kalıyor, Messi ve Neymar. Belki önümüzdeki günlerde Neymar ve Messi, Galatasaray’ın üçüncü ve dördüncü 10 numaraları olabilirler" dedi.

"PODOLSKI BİRİ, DEVAMI GELECEK"

Transfer döneminde birçok faktöre göre hareket ettiklerini açıklayan Özbek, "Galatasaray Spor Kulübü hem lig şampiyonluğunu ve Avrupa kupalarını hedef aldı. Bunun için şampiyonlukları hazırlamak açısından ilk 11’e girecek hazır futbolculara yöneliyoruz. Podolski bunlardan bir tanesi, devamı gelecek. İkincisi takımın yaşlı bir omurgası var. Önümüzdeki günleri de düşünerek takımı gençleştirmek istiyoruz. Yani hem ilk 11’e hazır oyuncuları hem ileriye dönük genç futbolcuları takımın bünyesine katmak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

"SNEIJDER’İN GALATASARAY’DA BIRAKMASINI İSTİYORUZ"

Özbek, Hollandalı yıldız Wesley Sneijder’in sözleşmesinin uzatılıp uzatılmayacağının sorulması üzerine, "Sneijder şampiyon takımın 10 numarası. Hiçbir zaman yönetimin Sneijder’i bırakma gibi bir düşüncesi yok. Sneijder’in futbolu Galatasaray’da bırakmasını istiyoruz. Sneijder bizim takımın 10 numarası ve öyle olmaya da devam edecek" cevabını verdi.

GALATASARAY KULÜBÜ BAŞKANI DURSUN ÖZBEK, TRANSFERDE ALMAN YILDIZ PODOLSKİ'NİN BAŞLANGIÇ OLDUĞUNU İFADE EDEREK,

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.