Dursunbey Kent Meydanına Şehitler Anıtı Yapılacak

Dursunbey Kent Meydanına Şehitler Anıtı Yapılacak
Balıkesir’in Dursunbey İlçesine Belediye tarafından şehitler anıtı yapılacak.Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın talimatı ile Dursunbey Kent meydanına şehitler anıtı yapılıyor. 18 Mart Çana...

Balıkesir’in Dursunbey İlçesine Belediye tarafından şehitler anıtı yapılacak.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın talimatı ile Dursunbey Kent meydanına şehitler anıtı yapılıyor. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma gününe yetiştirilmesi planlanan anıtın yüksekliği 5 genişliği ise 7 metre olacak. Çift taraflı hilal ve yıldız şeklinde olacak anıta Türk Silahlı Kuvvetleri kayıtlarına Dursunbeyli şehit olarak geçmiş yaklaşık 250 şehidin ismi ve maden şehitlerinin isimleri yazılacak.

Dursunbey’in bir simgesi haline de gelecek olan bu anıtın yanına ise 25 metre yüksekliğinde dev Türk bayrağı asılacak. Özel bir ışıklandırma sistemi ile aydınlatılacak olan Bayrak İlçenin birçok noktasından da görülebilecek. Kent Meydanına yapılacak olan anıt Balıkesir Üniversitesi Dursunbey Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi uygulamalı Sanatlar Ressamı Nedim Çaltı tarafından tasarlandı.

DURSUNBEY'E ŞEHİTLİK ANITI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.