Duruş Bozuklukları, Romatizmaya Neden Olabilir

Duruş Bozuklukları, Romatizmaya Neden Olabilir
Denizli Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uz. Dr. Özcan Alaca, kişilerde oluşacak duruş bozukluklarının hayatın ileri dönemlerinde karşılaşılabilecek birçok romatizmal hastalığın, organ...

Denizli Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uz. Dr. Özcan Alaca, kişilerde oluşacak duruş bozukluklarının hayatın ileri dönemlerinde karşılaşılabilecek birçok romatizmal hastalığın, organ bozukluklarının ve ruhsal bozuklukların sebebi olabileceğini söyledi.

Duruşun vücut kısımlarının diziliş ve düzeni olduğunu, sabit duruş ve hareketli duruş diye ikiye ayrıldığını söyleyen Fizik Tedavi Rehabilitasyon Uz. Dr. Özcan Alaca oturma, ayakta durma, yatma sırasındaki vücudun duruş şekline sabit duruş, hareket esnasındaki vücudun duruş şekline ise hareketli duruş dendiğini söyledi. Kas iskelet sisteminde bir zorlanmaya sebep olmayan, vücudun normal eğriliklerinin korunduğu, eklemlere uygulanan kuvvetlerin dengeli dağıldığı duruşun normal duruş şekli olduğunu anlatan Uz. Dr. Özcan Alaca, ‘’İdeal ayakta durma pozisyonunda baş dik ileri ve geri eğiklik yapmaksızın yanlardan bakıldığında kulaklar tam omuzlar hizasında olmalıdır. Göğüs dik durmalı bel ve boyundaki çukurluklar normalden fazla veya az olmamalıdır. Karın düz olmalıdır. Omuzlar dik olmalı, çökmüş gibi olmamalıdır. İdeal yatış pozisyonunda yatak sert ve düz olmalı, vücut ağırlığı ile yaylanmamalıdır. Baş ve gövde uyum içinde olmalıdır. Yastık çok alçak veya çok yüksek olmamalı, boyundaki çukurluğu destekleyecek kadar olmalıdır. İdeal bir oturmada yük her iki kalça üzerine eşit olarak dağılmalı, bel ve sırt dik olmalıdır. Oturulan yer yeterli yükseklikte olmalı her iki ayak yere eşit olarak temas etmelidir. Çalışma esnasında öne eğilmeyi önlemek için masaya yakın oturulmalı, araba kullanılıyorsa direksiyona yakın olunmalıdır” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.