DUSEM Kadınların Hayatını Değiştirdi

DUSEM Kadınların Hayatını Değiştirdi
Dulkadiroğlu Belediyesi ve Dulkadiroğlu Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen SODES projesi Dulkadiroğlu Sürekli Eğitim Merkezi (DUSEM) bölgede yaşayan kadınların hayatını değiştirdi.

Dulkadiroğlu Belediyesi ve Dulkadiroğlu Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen SODES projesi Dulkadiroğlu Sürekli Eğitim Merkezi (DUSEM) bölgede yaşayan kadınların hayatını değiştirdi.

Sosyal ve kültürel belediyecilikte farkını ortaya koyan Dulkadiroğlu Belediyesi, Dulkadiroğlu Kaymakamlığıyla ortaklaşa düzenlediği SODES projesini büyük bir titizlilikle devam ettiriyor.  Namık Kemal mahallesinde faaliyetlerini sürdüren DUSEM, kadınların eğitimine katkı sağlarken, aynı zamanda ekonomik olarak da aile bütçelerine katkı sağlamalarına vesile oluyor.

1-20160728103848.jpg

Konuyla ilgili Dulkadiroğlu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediyenin ve kaymakamlığın bölgede yaşayan kadınlara sunduğu ayrıcalıktan bahsedildi. Toplumda dışlanan, şiddet gören ve eşinden boşanmış kadınların yeniden sosyal hayata kazandırılmasını amaçlayan proje, aynı zamanda aile bütçesine katkı sağlamak isteyen kadınlara da mesleki kurslarla büyük imkanlar sunduğu bildirildi.
Açıklamada projeyle ilgili şu detaylar paylaşıldı; "Dışlanan,şiddet gören, eşinden boşanmış olan kadınlarımız ile birlikte topluma faydalı olmak, aile geçimine katkıda bulunmak isteyen kadınlarımızı, içinde bulunduğu sosyal sorunlardan kurtarmak, hayata entegre etmek, kendi ayakları üzerinde durmalarını ve aile geçimlerine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla Dulkadiroğlu Sürekli Eğitim Merkezi projesi SODES kapsamında hayata geçirilmiştir. Hazırlanan proje yeni istihdam imkanları oluşturmak ve sosyolojik ve psikolojik sorunların önüne geçmek amacı ile hazırlanmıştır. Her yönüyle ilimize örnek olacak proje kadınları meslek sahibi yaparken, birlik, beraberlik duygularını geliştirip, kadınların birlikte zaman geçirecekleri sosyal mekanları da oluşturmuştur."

KADININ GELECEĞİ DUSEM'DE İNŞA EDİLİYOR

"Proje kapsamında açılan mesleki  eğitim kursları kadınlarımız tarafından çok büyük ilgi gördü, kadınlarımız hem mesleki eğitim dersleri alarak aile bütçelerine katkıda bulunmaktalar, hem de hayatın yükünden bir nebzede olsa sıyrılarak birlik ve baraberlik içerisinde sosyal ortamlar oluşturmaktadırlar. Proje kapsamında ilk etapta, yaşlı ve hasta bakım kursları, tekstil sektörüne ara elaman yetiştirme kursu, geleneksel kıyafet tasarım kursu, yöresel bez bebek imalatı, kursları verilmiş olup, bu kursların yanında aile danışmanlık hizmetleri, özel durumlarda kadınlarımıza sosyolojik ve psikolojik destek hizmeti de  verilmektedir."

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'da projeyi özverili bir şekilde yürüten ekibe teşekkür etti. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak sosyal projelere ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen Başkan Okay, "Bu özel proje kadınlarımızın eğitimi ve aile kültürüne çok büyük katkı sağlamaktadır. Biz bu gibi projelerin sayısını artırarak bölgemizin kalkınmasına bu yönde de ayrı bir katkı sağlayacağız. Ben proje ortaklarımız Kahramanmaraş Valiliği SODES ve Dulkadiroğlu Kaymakamlığına da ayrıca teşekkür ediyorum" diyerek proje hakkındaki görüşlerini aktardı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.