DUYGULARI YÖNETMEK MÜMKÜN MÜ?

DUYGULARI YÖNETMEK MÜMKÜN MÜ?
Davranış Bilimleri Enstitüsü eğitmeni, Stres Yönetimi, Kişisel Motivasyon, Takım Çalışması ve Kişisel Farkındalık gibi konularda eğitimler veren Meltem Ayvacıoğlu, Yaşam Akademisi’nin konuğu olarak Akbatı AVYM misafirleriyle buluştu.

Davranış Bilimleri Enstitüsü eğitmeni, Stres Yönetimi, Kişisel Motivasyon, Takım Çalışması ve Kişisel Farkındalık gibi konularda eğitimler veren Meltem Ayvacıoğlu, Yaşam Akademisi’nin konuğu olarak Akbatı AVYM misafirleriyle buluştu. Misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Ayvacıoğlu, duygu ve düşünceleri yönetmenin yöntemlerini anlattı.

 “Bir şeyin sizi kötü etkileyeceğini düşünmüş ve inanmışsanız, o sizi gerçekten kötü etkiliyor” diyen Ayvacıoğlu, düşünce ve duyguları yönetmenin mümkün olduğunu vurguladı. Bu başarabilmek için duygu günlüğü tutmanın etkili bir yol olduğunu söyleyen Ayvacıoğlu, “Aklınıza olumsuz bir duygu ya da düşünce geldiğinde oturuyorsanız ayağa kalkın. Ayaktaysanız mutlaka oturun. Hiçbir şey yapamıyorsanız bir yudum su için. Yazdığımız zaman da duygularımızı dışa vurmuş oluyoruz. Sansüre tabi tutmadan aklınızdan ne geçiyorsa sonrasında yırtıp atmak üzere yazın” diyerek diğer alternatifleri de sıraladı.

Misafirler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan söyleşide zor anları tahmin etmenin kişileri duygusal ve zihinsel olarak hazırlayacağını vurgulayan Ayvacıoğlu, bunun duygusal yük ve tepkileri hafifleteceğini ve kişinin kendini daha çabuk toparlamasını sağlayacağının altını çizdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.