Düzce’nin Çilimli İlçesinde 2023 Vizyonu Belli Oldu

Düzce’nin Çilimli İlçesinde 2023 Vizyonu Belli Oldu
Çilimli, yaz mevsiminde dolu dizgin geçiriyor. Çalışmaların bütün hızıyla sürdüğü Çilimli’de, geçmiş dönemde de belediye başkanlığı yapan Muhsin Yavuz, geçmiş dönemden planladığı ancak zaman nedeniyle yapılamayan projeleri hayata geçiriyor. Çilimli beledi

- Çilimli, yaz mevsiminde dolu dizgin geçiriyor. Çalışmaların bütün hızıyla sürdüğü Çilimli’de, geçmiş dönemde de belediye başkanlığı yapan Muhsin Yavuz, geçmiş dönemden planladığı ancak zaman nedeniyle yapılamayan projeleri hayata geçiriyor. Çilimli belediye Başkanı Muhsin Yavuz, yaz boyunca ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Muhsin Yavuz Çilimli İlçesinin 2023 vizyonunu da açıkladı.

Düzce’nin Çilimli ilçesinde çalışmalar yaz mevsiminde hız kazandı. Doğalgaz hatlarından TOKİ İnşaatına kadar, parke taşı döşenmesinden içme suyu hatlarına kadar bir çok alanda çalışmalar hızlı ilerlerken, geçmiş dönemde de ilçenin belediye başkanlığını yapan Muhsin Yavuz, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Muhsin Yavuz konuşmasında; “Biz her zaman işimizin başındayız. Çalışmalara yaz çalışması olarak bakmıyoruz. Havaların uygun olmasından dolayı çalışmalar daha yoğun olur. Bizimde geçmişten kalan programımız aynen devam ediyor. Yeni program yapmadık programladığımız çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu günlerde doğalgaz çalışmalarımız başlayacak. Merkezde mahallelerimizde olmayan yerlerde. Köylerimizdeki çalışmalarımız bitti diyebiliriz. Yüzde 90 yeni şebekeden su veriyoruz, çok az bir ağımız kaldı. Taş döşeme çalışmalarına belirli bölgelerden başladık, onlar devam ediyor. Bu çalışmaların yanı sıra TOKİ konutlarımız artık bitiyor. Hedefimiz önümüzdeki ay anahtarları vatandaşlarımıza teslim edip, oraları da vatandaşlarımızın kullanımlarına açmak, herkesin evine girip kullanmasını sağlamak. Çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. Terminal çalışmamız vardı. Ona da bu ay içerisinde başlayacağız. Projesi, yeri her şeyi bitirdik sadece çalışmaların startını vermek kaldı. Terminalimizi de inşallah hayata geçireceğiz. Çilimli ölçeğine oldukça büyük ancak bir terminal olacak. Biz çalışma yaparken bölgedeki hareketliliği düşünerek eksiklikleri giderebilir miyiz diye bakıyoruz. Bu noktada biz Çilimli olarak yapılan çalışmalardan faydalanırken bölgemizin de faydalanacağını düşünerek hazırlanmış bir projeydi. Planlamasını geçen yıl yapmıştık. Bu sene de yıl sonuna kadar bitirmek temel hedefimiz. İnşallah sene sonuna kadar bitirip vatandaşlarımızın kullanımına açmayı planlıyoruz. Terminalin hem ilçemize hem de bölgemize katkı sağlayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

"ORGANİZE SANAYİ İLÇEMİZE GÜÇ KATACAK"

Çilimli’de yapılacak olan organize sanayi bölgesinin Çilimli ilçesine ve bölgeye katma değer sağlayacağını dile getiren Çilimli Belediye Başkanı Yavuz; “İnşallah organize sanayimizde kurulduğunda ve faaliyete geçtiğinde ki 5 bin ile 10 bin kişinin çalışacağı bir sektörlerin oluştuğu bir alanda Çilimli’ye ciddi bir getiri sağlayacak. Buradaki insanlarımızla birlikte dışarıdan da göç almaya başlayacağız. Bunlarda yabana atılır şeyler değil. Ayrıca sadece istihdam olarak değil birçok alanda katkı sağlayacak. Bunların yanı sıra cezaevinin yapımının devam etmesi bile ilçemiz açısından birçok alanda getiri sağlayacaktır. Cezaevinde çalışacak olan gardiyandan tutun, askeri rutbeli askerlere kadar birçok kişi ilçemize gelerek burada çalışmaya başlayacak. Bütün bunların Çilimli ilçesine çok büyük getirileri olacağını biliyoruz. Bunları daha önceleri de defalarca ifade ettik. Örnek vermek gerekirse Cezaevi soğuk bir yapı ama hayatın gerçeği. Olmazsa olmaz. Gönlümüz olmasından yana ama olması da gerekiyor. Biz turizmiyle, kültür varlıklarıyla ön plana çıkan bir il değiliz. Bizim buraya insanları çekebileceğimiz nedenlerimizin olması lazım. Bunu da cezaevi ile çekmeyi başardık” dedi.

ÇİLİMLİ’NİN 2023 HEDEFİ 20 BİN NÜFUS

Cezaevinden organize sanayi bölgelerine kadar birçok alanda çalışmaların yapıldığı Çilimli’de Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, ilçenin 2023 vizyonunu da açıkladı. 2023 yılına Çilimli ilçesi yeni istihdam kaynakları ile göç alarak gireceğini belirten Muhsin Yavuz; “Biz Çilimli olarak 2023 hedefine 20 bin üstünde bir nüfusla ulaşmak. Şu anda 6 bin 512 nüfusumuz var. Yıl sonu itibariyle 8 bi,n ile 8 bin 500 arasında olacak. Ama 2023’te açacağımız yeni istihdam kaynakları ile organize sanayiden cezaevine kadar bir çok alandaki kaynakları kullanarak 20 bin nüfusa ulaşmayı hedefliyoruz. Her yıl bu rakamın üzerine bin 500, 2 bin kişi koyarak 2023 hedefine ulaşmayı planlıyoruz.” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.