Ebola Değilmiş !

Ebola Değilmiş !
Hac dönüşü rahatsızlanarak Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılan hastaya, ‘mers’ virüsü şüphesi nedeniyle tetkikler yapıldığı açıklandı. Suudi Arabistan’dan geçtiğimiz cumartesi günü döndüğü belir...

Hac dönüşü rahatsızlanarak Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılan hastaya, ‘mers’ virüsü şüphesi nedeniyle tetkikler yapıldığı açıklandı.

Suudi Arabistan’dan geçtiğimiz cumartesi günü döndüğü belirtilen 66 yaşındaki H.E., rahatsızlanınca sabah saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı kadın, burada yapılan tedavinin ardından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yaşlı kadına ‘ebola’ değil, ‘mers’ virüsü şüphesiyle tetkikler yapıldığı açıklandı.

“EBOLA HASTASI KESİNLİKLE DEĞİLDİR”

Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, hastane yöneticileriyle birlikte hastane önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Memişoğlu, “Sabah Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden gelen bir bayan hasta, iki gün evvel hacdan gelmiş bir hasta. Üst solunum yolu enfeksiyonu ve akciğer enfeksiyonu şüphesiyle Fatih Sultan Mehmet’te gözlem altında tutuluyor. Hastamızın ateşi olmuyor esasında. Bu hasta Suudi Arabistan’dan geldiği için de şüphe edilerek Haydarpaşa Hastanemize gönderiliyor. Burada yapılan tetkikleri sonucunda hastanemizde enfeksiyon kliniğinde yatırılıyor. Hastada ebola kesinlikle olmadığı düşünülmektedir. Arabistan bölgesinde mers salgını olduğu için de mersle ilgili tetkikleri yapılıyor. Şüphesi çok az da olsa mers ile ilgili tahlilleri Ankara’ya gönderildi. 3-4 güne çıkar. Ancak hasta Arabistan’dan geldiği için mers şüphesi var. Yoksa ebola diye bir şüphemiz yok. Ebola hastası kesinlikle değildir” dedi.

Bakanlığın ebola ve mers virüsü ile ilgili bütün önlemleri aldığını kaydeden Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, “Hastanemizde her türlü organizasyon hazır durumda. Hassas davranıyoruz. Ancak toplumumuzun panik olmaması gerekiyor. Hastalarımıza özellikle istirham ediyoruz bir panik yaşamasınlar çünkü bakanlık olarak her türlü önlemi almış durumdayız. Acil servislerimiz, hastanelerimiz normal fonksiyonuna devam etmektedir. Bu konuda basın mensuplarından rica ediyoruz eğer bir karantina söz konusu olursa biz gerekli bilgilendirmeyi yaparız. Ancak hiçbir acilimizde ebola veya diğer enfeksiyonlarla alakalı bir kapatma yoktur. Tabii ki hasta şüphesiyle geldiği zaman bir 10-15 dakikalık izolasyon süreci yaşanmaktadır. Ancak bu toplumumuzun ve halkımızın güvenliği açısından olur. Ama karantina gibi fonksiyon veya hizmet vermemek gibi bir şey söz konusu değildir” diye konuştu.

“EBOLA VEYA MERS TANISI OLAN BİR HASTAMIZ YOK”

Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, mers virüsünün, izolasyon olması gereken ama karantinaya neden olacak bir hastalık olmadığını ifade ederek, “Enfeksiyon hastalıkları uzmanlarımız da bize bu şekilde bilgi vermektedir” dedi.

“Belirtileri mers virüsünü işaret ediyor mu?” yanıtını veren Memişoğlu, hasta mers salgını olan bir bölgeden geldiği için bu yönde tetkikler yapıldığını ifade etti. Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, “Şu anda ne ebola tanısı olan bir hastamız var, ne de kesinleşmiş bir mers hastamız var” şeklinde konuştu.

Hastanın genel durumunun iyi olduğunu kaydeden Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, “Yüksek ateşi yok. Ateşi olmaması bu olayı bizim tanımızdan uzaklaştırıyor. Yalnızca akciğerlerinde üst solunum yolu enfeksiyonu var” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.