EDEBİYAT MÜZESİNDE RESTORASYON ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

EDEBİYAT MÜZESİNDE RESTORASYON ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi için başlattığı restorasyon çalışmaları devam ediyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi için başlattığı restorasyon çalışmaları devam ediyor. 

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürdürülüyor.

İLK EĞİTİM BİNASI

Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü’nden  “Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi” ile ilgili yapılan açıklamada: “Yapı; Kahramanmaraş ili Dulkadiroğlu ilçesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer almaktadır.1850’li yıllarda inşa edilen Eski Amerikan Koleji olarak bilinen yapı; eski fotoğraflarda üç ayrı yapı olarak görülmektedir. Ancak günümüzde sadece iki yapı ayaktadır. Yapılar yığma taş tekniğiyle yapılmıştır. Bu okullar Amerikalı misyonerler tarafından Anadolu’nun bazı şehirlerinde tip planlı olarak inşa edilmiştir.

İKİ YAPI DÖRT KATTAN OLUŞUYOR

Açıklamada binanın zemin +3  katlı olduğuna dikkat çekilerek şu bilgilere yer verildi: “Bu iki yapıda zemin+3 katlı olmak üzere toplam 4’er katlı olarak inşa edilmiştir. Her iki yapının dış duvarları ince yonu taştan, pencere kenarları kesme taştan inşa edilmiş olup iç bölümler ise bağdadi olarak yapılmıştır. Yapıların zemin merdivenleri parmaklı korkulukları dâhil olmak üzere tümüyle ahşaptan malzemelerle yapılmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.