Edirne'de Ağaçların Kesimine Uzman Ekip Karar Verecek

Edirnede Ağaçların Kesimine Uzman Ekip Karar Verecek
Edirne merkezde, cadde ve sokaklarda tehlike arz edebilecek ağaçlar, mühendis ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin olduğu uzmanların oluşturulacağı kurul kararına göre kesilecek.

- Edirne merkezde, cadde ve sokaklarda tehlike arz edebilecek ağaçlar, mühendis ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin olduğu uzmanların oluşturulacağı kurul kararına göre kesilecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi’nin bakım ve çeşitli nedenlerle keseceği ağaçlara, aralarında mühendis ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin olduğu uzmanlar kurulunun karar vereceğini belirtti. Gürkan, Orman ve ziraat mühendisleri ve çevre dernekleri üyelerinin de olduğu 5 kişilik uzman ekibin, Edirne'deki cadde ve sokaklarını gezerek formu bozulmuş ya da yıkılma tehlikesi olan ağaçları belirleyeceğini, sonrasında uzmanların kararı doğrultusunda ağaçların kesileceğini ifade etti. Kesilen ağacın yerine de belediye ekiplerince yeni fidan dikileceği kaydedildi.

Kurul, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın eşlik ettiği ilk çalışma ile Zübeyde Hanım Caddesi'nde kar birikmesi nedeniyle yıkılabileceği belirlenen iki söğüt ağacının kesimine karar verdi. Gürkan, incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada, ağaçların çok değerli olduğu bilincinde olmalarına rağmen insanlara zarar verebilecek durumlardaki ağaçlara da müdahale etmek gerektiğini söyledi.

Zamanında kesilmediği için birçok insanın canına mal olan ağaç yıkılma, kırılma hadiselerini herkesin iyi bildiğini ifade eden Gürkan, "Biz çevreci bir belediyeyiz. Tam anlamıyla yüzde yüz yerine getirdiğimizi iddia etmesem de böyle bir niyetimiz var. Ağaç kesmek doğru bir şey değil. Bazı ağaçların da zaman zaman budanması, kesilmesi gerekiyor. Biz bu işi de uzmanlarla yapıyoruz. Bir heyet kurduk, kesilecek ağaçlara onlar karar veriliyor. Bir çay ocağında meydana gelen ağaç kazasının yaşanmaması için bunu yapmak durumundayız. Ağaç değerli ama insan canından daha değerli değil. Uzmanlarımız yol kenarlarındaki ağaçlara bakacak. 'Budansın' dedikleri budanacak, 'kesilsin' dedikleri kesilecek" açıklamasında bulundu.

EDİRNE'DE AĞAÇLARIN KESİMİNE UZMAN EKİP KARAR VERECEK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.