Edirne’de Okullarda ’Laiklik’ Anlatılacak

Edirne’de Okullarda ’Laiklik’ Anlatılacak
Eğitim-İş Edirne Şubesi Başkanı Hikmet Bölükbaşı, Devrim Yasası’nın kabulünün 91. yıl dönümü olan 3 Mart’ta öğretmenlerin tüm okullarda ilk ders saatinde ’Laiklik’ konusunu anlatacaklarını söyledi.Eği...

Eğitim-İş Edirne Şubesi Başkanı Hikmet Bölükbaşı, Devrim Yasası’nın kabulünün 91. yıl dönümü olan 3 Mart’ta öğretmenlerin tüm okullarda ilk ders saatinde ’Laiklik’ konusunu anlatacaklarını söyledi.

Eğitim-İş Edirne Şubesi Başkanı Bölükbaşı, bilimsel, laik, ulusal ve demokratik eğitimi tasfiye etme girişimlerine karşı başta Eğitim-İş üyesi öğretmenler olmak üzere tüm öğretmenlerin, yakalarına ‘Laiklik Özgürlüktür’ sloganının bulunduğu kokartları takacaklarını belirterek, "Eğitim-İş tarafından hazırlanan ders planı dahilinde ülke genelinde tüm okullarda ilk ders saatinde ‘Laiklik’ konusunu anlatacaklardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli devrimlerinden birisi laikliktir. İnsanların inançlarına saygı gösterilmesi gerektiğini savunan Eğitim-İş, Atatürk’ün söz konusu tanımını benimsemiştir ve devlet yönetiminde inançların öne çıkmasına karşıdır. Laik düzlemde, inançlar, eğitim, hukuk, bilim ve ekonomiye etki etmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurumları ve kuralları, dine, ırka, dile göre değil, laiklik ilkesine göre şekillenmiştir ve bu yapı korunmalıdır.

Karma eğitime son verilmesi durumunda, Atatürk’ün liderliğinde kurulan cumhuriyetin en önemli kazanımlarından olan ve milli eğitimde birliği esas alan Tevhid-i Tedrisat ortadan kaldırılacak ve tekrar çok başlı eğitim sistemine dönülecektir. Eğitim-İş, tüzüğümüzde de belirtildiği üzere, Atatürk ilke ve devrimleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin laiklik ilkesi üzerinde yükseldiğinin bilinciyle, laiklik ilkesinin korunmasına büyük önem verir. Bu nedenle de ülkede yaşayan herkesin çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, eşit, parasız ve nitelikli eğitim hakkı olduğunu savunur ve bu hakkın yaşama geçirilmesi için mücadele eder. Eğitim-İş olarak, öğretim birliğine son vererek, medrese-mektep ikilemini günümüze taşımak isteyen bu anlayışa karşı, Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetimizin kazanımlarına, ülke bütünlüğüne, laik, bilimsel, demokratik, eşitlikçi ve parasız eğitime sahip çıkmaya devam edeceğiz, bu kararlılıktan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.