Edirne'nin Geleceği Şekilleniyor

Edirnenin Geleceği Şekilleniyor
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zınkınkurt, Edirne’nin gelecek 20 yılının şekilleneceği ‘Master Plan’ hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi.

- Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zınkınkurt, Edirne’nin gelecek 20 yılının şekilleneceği ‘Master Plan’ hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan başkan Recep Zıpkınkurt, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Edirne Ticaret Borsası ve ETSO işbirliği ile Edirne ve ilçelerinin 20 yıllık geleceğini planladıklarını belirtti.

Zıpkınkurt, görev sürelerinde yaklaşık bir yıllarını doldurmak üzere olduklarını ve göreve geldiklerinde, Edirne’nin ciddi bir sıçramaya ihtiyacı olduğunu söylediklerini hatırlatarak, "Tabi bunun için öncelikli olarak kurumlarla işbirliği içinde olmamız gerektiğini söylemiştik. Valilikle, belediyeyle ve diğer sivil toplum kuruluşları ile. Bu ilişkilerde yüzde yüz başarılı olduk" diye konuştu.

“EDİRNE’NİN GELECEK 20 YILINI PLANLIYORUZ”

Edirne için bir ‘Master Planı’ üzerinde çalıştıklarını anlatan Zıpkınkurt, projenin yaklaşık 6-7 ay içinde tamamlanacağını kaydetti. Çalışmanın içerisinde sanayi odası, borsa, belediye ve valiliğin olduğunu sözlerine ekleyen Zıpkınkurt, "Edirne ve ilçelerinin 20 yılını planlıyoruz. Bu bir bakımı da ticaret ve sanayi odası olarak taşın altına elimizi koyduğumuzu gösteriyor. Bu planda neler olacak? Örneğin, tarımla uğraşan arkadaşlar tarımı, sanayi ile uğraşan arkadaşlar sanayiyi, turizmle uğraşanlar turizmi ve şehir de yaşayan vatandaşlarımız 20 yılda neler yapmamız gerektiğini bizimle paylaşacaklar. Bu Edirne için büyük bir kazanım olacak" dedi.

“TÜM ESNAF VE TÜCCARLARIMIZA KEFİL OLDUK”

Zıpkınkurt, Trakya Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla devam eden bir Tunca Nehri projesi olduğunu hatırlatarak, "Bu projenin yüzde 25 sahibi de Ticaret ve Sanayi Oda'mız. Burada da elimizi taşın altına koyuyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası, iş adamları tarafından yönetiliyor ve her türlü riski alıyoruz. Yaptığımız işlerde risk görmüyoruz ama yine de risk alıyoruz. Tüm esnaf ve tüccarlarımıza kefil olduk. Bankalara teminat mektuplarını Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz verdik ve kendilerine kefil olduk. Bizler risk almaya alışık iş adamlarıyız" ifadelerini kullandı.

“3 YILIN SONUNDA KAPISINI ÇALMADIĞIMIZ ESNAF KALMAYACAK”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir ekip oluşturduklarını, ekip sayesinde tüm esnafı kapı kapı ziyaret ederek sorun ya da dertlerini dinlediklerini belirten Zıpkınkurt, "Onlara sorunlarının çözümü anlamında yardımcı olmaya çalışıyoruz. 3 yılın sonunda kapısını çalmadığımız esnafımız kalmayacak. Bu ziyaretlerde yanımıza KOSKEB müdürlerimizi alıyoruz, sektör temsilcisi arkadaşlarımızı alıyoruz. İş yerini sıkıntısı, sorunları neyse sonuna kadar sonuçlandırmak adına gidiyoruz. İşçi problemi varsa işçiyle, resmi problemi varsa resmi kurumlarla, bankayla varsa bankayla olan sorunlarına kadar iniyoruz" diye konuştu.

“ÜYELERİMİZİN VİZE SORUNU KALMADI”

Komşu ülkelerle olan ilişkileri de üst düzeye çıkarttıklarını söyleyen Zıpkınkurt, "Odamıza üye olan üyelerimizin, Bulgaristan’dan minimum 1 yıl, Bulgaristan ve Yunanistan’dan 1-2 yıl vizeleri mevcut. Ticaret ve sanayi odasına kaydı olan herkesin vize sorunu çözdük. Yurt dışındaki çalışmalarımız, hem büyük elçi hem de konsolosluk seviyelerinde devam ediyor. Yurt dışında ticaret yapan iş adamlarımızın sorunları bire bir ilgilenerek odamız tarafından takip ediliyor ve kişi bazında firma bazında çözümlerini sağlıyoruz" dedi.

Açıklamaların ardından, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve yönetim kurulu üyeleri toplantıya katılan basın mensupları ile tek tek bayramlaşarak çikolata ikramında bulundu. Başkan Zıpkınkurt, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler, hatıra fotoğrafı çektirdi.

EDİRNE'NİN GELECEĞİ ŞEKİLLENİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.