EDK’lı Dağcılar Ağrı Zirvesinde

EDK’lı Dağcılar Ağrı Zirvesinde
Elbistan Dağcılık Kulübü (EDK) üyesi 4 sporcu, 5 bin 137 metre yüksekliğe sahip Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nın zirvesine tırmandı.

Elbistan Dağcılık Kulübü (EDK) üyesi 4 sporcu, 5 bin 137 metre yüksekliğe sahip Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nın zirvesine tırmandı.

Elbistan Dağcılık Kulübü Başkanı Hakan Coşkun, kulüp üyesi 4 dağcının, Mersin Dağcılık Kulübü ile birlikte hareket ederek, Türkiye’nin en yüksek zirvesi olan Ağrı Dağı’na başarılı bir tırmanış gerçekleştirdiklerini söyledi.

EDK sporcularının ilk önce 3 bin 200 metrede bulunan birinci kamp alanına ulaştıklarını ve 1 gece burada kaldıklarını anlatan Coşkun, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

aw173973_01.jpg

“Sporcularımız, Mersin Dağcılık Kulübü ile ortak yapılan organize ile 5 bin 137 metre yüksekliğe sahip Ağrı Dağına başarılı bir şekilde tırmandılar. İlk gün 3 bin 200 kampında 1 gece konaklayan sporcularımız, ikinci gün ise 4 bin 200 kampına hareket ederek, 1 gece de burada kaldılar. Gece saat 01.00’da zirve tırmanışına başlayan sporcularımız, saat 06.00’da 5 bin 137 metredeki zirveye ulaştılar. Aynı gün zirveden çevirme Köyüne hareket eden sporcularımız, köye ulaştıktan sonra faaliyeti başarıyla sonlandırdılar.”

EDK sporcularının profesyonel tırmanışları başarıyla tamamlayabildiklerini dile getiren Coşkun, “Ağrı Dağı tırmanışını başarıyla tamamlayan sporcularımız; Eczacı Vedat Dilet, Av. Özgür Çıkın, Dr. Cihangir Uluğbey ve Öğretmen İbrahim Dede’yi bu başarılarından dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Elbistan Dağcılık Kulübü (EDK) Başkanı Hakan Coşkun, 9 defa Ağrı Dağı’nın zirvesine tırmandı.

Geçtiğimiz ay Tacikistan’da bulunan Pamir Dağlarının en yüksek zirveleri arasında yer alan Peak Korzhenevska’ya tırmanan Coşkun, aklimatizasyon (iklime uyma) sistemini uygulamadan 7 bin 105 metrelik zirveye 4 günde tırmanmıştı.

aw173973_03.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.