Edremit Belediyesi Projelerini Bir Bir Hayata Geçiriyor

Edremit Belediyesi Projelerini Bir Bir Hayata Geçiriyor
Van’ın Edremit Belediyesi, projelerini bir bir hayata geçirmeye davam ediyor.Edremit Belediyesi tarafından ilçede tarımla uğraşan çiftçilerin ürettikleri ürünleri ilk elden satabilmeleri için Sebze ve...

Van’ın Edremit Belediyesi, projelerini bir bir hayata geçirmeye davam ediyor.

Edremit Belediyesi tarafından ilçede tarımla uğraşan çiftçilerin ürettikleri ürünleri ilk elden satabilmeleri için Sebze ve Meyve Yetiştiricileri Pazarı kurdu. Edremit’te tarım alanlarında çiftçilerin yetiştirdiği dut, kayısı, armut, elma, ayva, ceviz, kiraz ve vişne gibi meyvelerle beyaz fasulye, ay çiçeği, marul, domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak, kişniş, nane, reyhan ve patates gibi ürünlerini kurulan pazarda kendileri satabilecek. Van’da bir ilk olan yetiştiriciler pazarının hayata geçmesiyle beraber üreticilerin de yüzü gülecek. Üretici çiftçiler kendi tarlalarında ürettikleri mahsullerini kurulan bu pazarda tezgâha çıkarak ilk elden satışını kendisi gerçekleştireceği için kârları da haliyle kendilerine kalacak. Edremit’te çiftçiler yetiştirdikleri ürünleri şimdiye kadar kendi imkânlarıyla oluşturdukları ve ürünlerinin büyük bir çoğunluğunun heba olduğu derme-çatma yol kenarı pazar tezgâhları yerine artık Edremit Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sebze ve Meyve Üreticileri Pazarı ile beraber çok daha rahat koşullarda derli toplu bir şekilde müşteri yoğunluğunun daha fazla olduğu bir alanda satarak emeğinin karşılığını alabilecek.

Yeni TOKİ Yolu Kavşağı’nda kurulan ve her üretici için ayrı bölmeleri olan pazar; dağınık görüntülerin önüne geçerek, ilçeye uygun bir şekilde dizayn edildi. Edremit Belediyesi’nin kurmuş olduğu pazar alanında ilçede tarım yapan tüm üreticilere yetecek kadar yer mevcutken, kurulan pazar tezgâhlarının yer sıralaması için de kura çekilerek belirlendi.

Edremit Belediyesi’nin hayata geçirdiği bir diğer önemli proje ise ücretsiz otopark oldu. Özellikle hafta sonları on binlerce yurttaşın göle girmek ve piknik yapmak için akın ettiği Edremit’te ortaya çıkan araçların park yeri sorunu için Edremit Belediyesi yoğun olarak kullanılan Sahil Caddesi Kocaeli Dostluk Parkı’nın olduğu bölgede 3 bin metrekarelik alanı ücretsiz otopark yaptı. Ücretsiz otopark projesini de hayata geçirerek ilçeye gelen yurttaşlara araçlarını park etmeleri noktasından büyük bir kolaylık sağlamış olacak. Haftanın her günü, her saatte açık olacak olan ücretsiz otopark, Sahil Caddesi Kocaeli Dostluk Parkı karşında bulunmaktadır.

Sebze ve Meyve Yetiştiricileri Pazarı ve ücretsiz otopark projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan belediye yetkilisi Suzan Çelebi, bu projelerin Edremit’i büyük ölçüde rahatlatacağını ve derme-çatma yol kenarı pazarları kuran yetiştiricilerin de daha temiz ve güvenli yerlerde satış yapmaları için olanak sağlayacağını belirtti. Çelebi, “Yol kenarında satış yapan ve üretim yapıp satışı için mekan bulamayan üreticilerimiz için yaptığımız bu projeyle onlara daha iyi hizmet sunabilme olanağı sağladık. Üreticilerin de kararıyla bu alana bir yönetim belirleyip bu alanda daha güvenilir ve kontrollü bir şekilde satış yapmaları sağlanacak” dedi

Suzan Çelebi, aynı zamanda ücretsiz otoparkın da Edremit’e gelen yurttaşlar için büyük ölçüde kolaylık sağlayacağını belirtti. Çelebi, “Yurttaşların araçlarını diğer araçların geçiş güzergahına park edip yolu kapatmaması için böyle bir proje hazırladık. Yaklaşık 3 dönümlük bir alan üzerine kurulan bu otopark, Edremit’e gelen yurttaşlar için park yeri konusunda kolaylık sağlayacak” diye konuştu.

EDREMİT BELEDİYESİ PROJELERİNİ BİR BİR HAYATA GEÇİRİYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.