Edremit Belediyesi’nden Proje Yazma Eğitimi

Edremit Belediyesi’nden Proje Yazma Eğitimi
Van’ın Edremit Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğiyle ‘Proje Yazma Eğitimi’ programı başlattı.Edremit Belediyesi konferans salonunda DAKA işbirliğiyle yapılan eğitimde, belediye...

Van’ın Edremit Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğiyle ‘Proje Yazma Eğitimi’ programı başlattı.

Edremit Belediyesi konferans salonunda DAKA işbirliğiyle yapılan eğitimde, belediye personeline proje hazırlama ve yazma noktasında bilgilendirmelerde bulunularak uygulamalı proje hazırlama eğitimi veriliyor. Eğitimde, kurum ve kuruluşların hibe verme şartları, belediyelerin nasıl projeler hazırlaması gerektiği, hangi kurumların belediyelere hibe desteği verdiği, proje hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi önemli bilgiler de veriliyor. Eğitmen Muhammed İsmail Dinçer, belediyeler açısından bu ve benzeri eğitim seminerlerinin çok faydalı olduğunu, tüm kurum kuruluşlarda olduğu gibi yerel yönetimler noktasında belediyelerde proje hazırlama ve yazmanın hizmet üretmesi açısından hayati önemde olduğunu belirtti. Dinçer, “Edremit Belediyesi öncülüğünde DAKA tarafından finanse edilen bir program, çevre belediyelerin de katılımıyla gerçekleşen eğitim 27 - 31 Temmuz tarihleri arasında sürecek. Eğitimin amaçlarından biri belediyeler arasında iletişimi arttırmak ve belediyelerin ortak girişimlerle projeler üretmesini sağlamak. Temennimiz, bu eğitimin Edremit ilçesi başta olmak üzere tüm belediyelerin kalkınmasına olanak sağlamasıdır” dedi.

Eğitim sonunda katılımcılara DAKA onaylı sertifikalar da verileceğini belirten Dinçer, Edremit Belediyesi’nin yaptığı bu tarz çalışmaların başka belediyeler tarafından da düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Edremit Belediyesi ve Van’ın ilçe belediyelerinden de personellerin katıldığı eğitim programı, 27 - 31 Temmuz tarihleri arasında devam edecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.