Edremit Belediyesi’nin Bütçesini Halk Oyluyor

Edremit Belediyesi’nin Bütçesini Halk Oyluyor
Van’ın Edremit Belediyesi, 2016 yılı bütçesini halkın oylamasına açarak bir ilke imza attı.Edremit Belediyesi her mahalleye ‘Katılımcı Bütçe Halk Talep Sandığı’ kurarak, halka üzerinde taleplerin yazı...

Van’ın Edremit Belediyesi, 2016 yılı bütçesini halkın oylamasına açarak bir ilke imza attı.

Edremit Belediyesi her mahalleye ‘Katılımcı Bütçe Halk Talep Sandığı’ kurarak, halka üzerinde taleplerin yazılı olduğu ‘Katılımcı Bütçe Halk Talep Pusulaları’ dağıttı. Halkın talep pusulalarında işaretledikleri taleplere göre Edremit Belediyesi, 2016 yılı bütçesini oluşturarak en çok talep edilenden en aza doğru bütçesini yaparak halkın öncelikli taleplerine yerine getirecek. Edremit Belediye Meclisi Plan-Bütçe Komisyonu tarafından yapılan çalışma kapsamında ilçeye bağlı tüm mahallelere sandıklar konularak halkın 2016 yılı için oluşturulacak bütçe için önceden talepleri alarak, buna göre bütçe paylaşımı yapmayı hedefliyor. Halka dağıtılan pusulalarla yol çalışması, kültürel-sosyal etkinlikler, temizlik faaliyetleri, park ve imar eksiklikleri olmak üzere 5 ana başlık bulunuyor. Halk, mahallesinde eksiklik gördüğü başlığı işaretleyerek taleplerini belirtiyor. Belediyede mahallenin talep ettiği doğrultuda bütçe belirleyerek 2016 iş planını ve bütçesini yapmış olacak.

Edremit Belediye Meclis Üyesi Nazime Bor, yapılan çalışmanın tutuklanan Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in projesi olduğunu belirterek, belediyenin 2016 bütçesini halkın talepleri doğrultusunda belirleyerek, klasik belediyecilik anlayışının ötesine geçmiş olacaklarını kaydetti. Bor, “Bizler komisyon olarak katılımcı bütçeye gitmiş bulunmaktayız. Bizler kadının ve gençliğin de taleplerini göz önünde bulundurarak böyle bir çalışmaya vardık. Bütün kadın arkadaşlardan, gençlikten, kısacası halktan taleplerini alarak, katılım esasını göz önüne alarak böyle bir çalışma başlattık” diye konuştu.

EDREMİT BELEDİYESİ 2016 YILI BÜTÇESİNİ HALKIN OYLAMASINA AÇTI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.