Edremit Ziraat Odası Yeni Meclisini Ve Yönetim Kurulunu Seçti

Edremit Ziraat Odası Yeni Meclisini Ve Yönetim Kurulunu Seçti
Balıkesir’in Edremit ilçesinde Ziraat Odası Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. 42 delegesi bulunan oda önümüzdeki 4 yıl için 21 kişilik meclisi, meclise seçilenleri ise 7 kişilik yönetim kurullunu...

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Ziraat Odası Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. 42 delegesi bulunan oda önümüzdeki 4 yıl için 21 kişilik meclisi, meclise seçilenleri ise 7 kişilik yönetim kurullunu seçtiler. Edremit Ziraat Odası Başkanlığı görevini yapan Cahit Çetin bayrak yarışında daha ileriye gidebilmek için Cevdet Ercan’dan aldığı görevi onun ismini taşıyan salonda yeni yönetime kendi isteği ile bıraktı.

Saat 11.00’da Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat’ın divan başkanlığında başlayan olağan genel kurula 42 delegeden 38’i katıldı.

Raporların okunmasının ve ibrasının ardından kongreye katılan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka “Tarımsal politikaya 80’de sonra gelen hükümetlerin bakış açısı bu. Daha çok kendi üretiminin dışında ticari faaliyetten kar elde etme adına her türlü tarımsal ithalatın serbest bırakılmasıyla kendi üreticimiz oldukça fakir duruma düşürüldü. Bu da bizim çiftçimizi muhtaç konuma getirdi. Kendi düğünümüzü belki zeytinlerimizin bir yıllık mahsulünü satarak yapabildik. Ama zeytinliklerimizin bazılarının kökünü satmak suretiyle ancak çocuklarımızın düğününü yapabilir hale geldik. Bu böyle devam edecek mi? Devam etme şansı yok. Her şeyden ötesi dünyada gıda geleceği belirleyecek en önemli etken. Su ve gıdaya sahip olan bizlerde dünyada gelecek açısından umutla bakabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Aynı zamanda TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı olan Edremit Ziraat Odası Başkanı Cahit Çetin yeni dönem için yönetime aday olmadığını ifade ederek bayrak yarışında yeni isimler ile odanın daha güzele gideceğine inandığını ifade etti. Kongrede bir konuşma yapan Cahit Çetin “Cevdet Ercan abinin bana verdiği emaneti, sizlerin bana verdiği emaneti onun adını taşıyan bir tesiste sahibine iade etmek istiyorum. Ayrılmak istiyorum. Neden ayrılmak istiyorum? Meclis üyesi olarak devam etmek istiyorum. TARİŞ ile Ziraat Odasının organik bağının devam etmesi lazım. Bu sadece Edremit için değil, Burhaniye içinde, Havran için de böyle. Birkaç kez ayrılmak istediğimi beyan ettim ama ayrılmak istemek yetmiyor. Ayrılmak için istifa etmek gerekirdi bu yanlış olurdu. O bakımdan en uygun zamanı bekledim. Bu gün de o gün oldu. Yine Cevdet abinin bana tevdi ettiği, yine sizlerde onayladığınız bir görevi yine onun adını taşıyan bu tesiste gerçek sahibi olan sizlere iade etmeği onurlu bir şans olarak görüyorum. Ne mutlu bana ki o teveccühünüzü yine bu gün sizlerle beraber devam etmek istiyorum. Meclis üyesi olarak görev verilirse yine Tariş ile Oda arasındaki bağı kurmaya devam edeceğim. Bu faaliyetlerin içinde olacağım.”dedi.

Kongrede daha sonra delege seçim yapıldı. Belirlenen 21 asil delege ise 7 kişilik yönetim kurulunu seçti. Edremit Ziraat Odası Meclisinden 21 kişi den 20 oy kullanarak, Hüseyin Gürbüz, Ali Murat Temel, Ali Kemerli, Mehmet Ertaş, Ali Güngördü, İnciser Erman, Reyhan Aracı’yı yönetim kurulu olarak belirledi. Aralarında TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin’inde bulunduğu 21 kişilik meclis ve 7 kişilik yönetim kurulu belirlenen askı sürelerinin ardından kendi aralarında toplanarak meclis başkanı ve yönetim kurulu başkanlarını seçecek. Yeni meclis ve yönetim kurulu önümüzdeki 4 yıl boyunca görev yapacak.

EDREMİT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ YAPAN CAHİT ÇETİN, BAYRAK YARIŞINDA DAHA İLERİYE GİDEBİLMEK İÇİN CEVDET ERCAN’DAN ALDIĞI GÖREVİ ONUN İSMİNİ TAŞIYAN SALONDA YENİ YÖNETİME KENDİ İSTEĞİ İLE BIRAKTI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.