Edremit’te Montessori Eğitimi

Edremit’te Montessori Eğitimi
Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk kez Van’ın Edremit ilçesinde başlatılan Montessori Eğitimi Projesi hayata geçirildi.

- Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk kez Van’ın Edremit ilçesinde başlatılan Montessori Eğitimi Projesi hayata geçirildi.

Van'ın Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Liberum Montessori Akademia tarafından anaokulu öğretmenlerine verilen “Montessori Formatörlük Sertifika Eğitimi”, Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. 13 - 17 Aralık 2014 tarihleri arasında verilen eğitimin ardından kursiyer öğretmenler düzenlenen törenle sertifikalarını Van Vali Yardımcısı İbrahim Dündar, Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz ve Edremit Milli Eğitim Müdürü Mehmet İnan'ın elinden aldı. Törende konuşan Vali Yardımcısı İbrahim Dündar; Montessori eğitim modelinin klasik eğitim modellerinden farklı olarak her çocuğun özel ve tek olmasını temel alan, kendi bireysel öğrenme hızına göre ilerleyebildiği bir eğitim metodu olduğunu söyledi. Dündar, her çocuğun özel ve farklı oluşundan yola çıkan bu metodun başta Avrupa olmak üzere 76 ülkede uygulanmakta olduğunu belirtti.

Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz ise, “Montessori yönteminin özü, çocuğa önceden hazırlanmış bir çevrede kendi kendini geliştirebileceği şekilde hareket ve faaliyet özgürlüğü tanımayı amaçlayan, kendi kendine oluşan ve gelişen bir yöntem ve sistem anlayışıdır. Çocuğa hazırlanmış bir çevrede, çocuğun kişiliğini oluşturması için özgürlük tanıyan, kişiliğinin gelişim sürecini destekleyen, çocuğun kendi onuru içerisinde bireyselleşmesi ve sosyalleşmesini ciddiye alan, bireye özgü adil bir eğitimdir. Montessori metodunun okullarımızda yaygınlaşması için proje çalışmaları yürütüldü. Edremit ilçesinde 3 okulda kurulacak Montessori sınıfları ile okul öncesi eğitime yeni bir bakış kazandırılacağız” dedi.

Sertifika töreninin ardından Vali Yardımcısı İbrahim Dündar ve Kaymakam Duran Eryılmaz, Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulunduktan sonra okul tarafından tertiplenen kokteyle katıldılar.

EDREMİT’TE MONTESSORİ EĞİTİMİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.