Educaturk Fuarı’nda Esenyurt Üniversitesi Rüzgarı

Educaturk Fuarı’nda Esenyurt Üniversitesi Rüzgarı
İstanbul Esenyurt Üniversitesi, ’Educaturk Sakarya Yüksek Öğretim Günleri Fuarı’nda büyük ilgi gördü. Fuardaki ilgiden memnun olduklarını belirten Dekan Prof. Dr. Mümin Ertürk, “İstanbul Esenyurt Üniv...

İstanbul Esenyurt Üniversitesi, ’Educaturk Sakarya Yüksek Öğretim Günleri Fuarı’nda büyük ilgi gördü. Fuardaki ilgiden memnun olduklarını belirten Dekan Prof. Dr. Mümin Ertürk, “İstanbul Esenyurt Üniversitesi’ni diğer üniversitelerden ayıran en önemli özelliği burs imkanının fazla olması” dedi.

10 yıldır devam eden ‘Educaturk’ eğitim fuarlarının sonuncusu Sakarya’da başladı. Sakarya Kapalı Spor Salonu’nda başlayan ‘Educaturk Sakarya Yüksek Eğitim Günleri’ yarın sona erecek. Sakarya’da çeşitli liselerde eğitim gören lise öğrencilerini, fuarda açtıkları stantta ağırlayan İstanbul Esenyurt Üniversitesi, okulun bölümleri ve imkanları hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Fuar boyunca öğrencilere yardımcı olabilecekleri konularda sunumlar yapan üniversite görevlileri, standı ziyaret eden öğrencilere üniversiteyi tanıtan el broşürlerinden dağıttı.

Fuarda öğrencilere ‘Doğru tercih’ konulu seminer veren İstanbul Esenyurt Üniversitesi Eğitim Danışmanı Sadık Gültekin, YGS ve LYS hakkında bilgiler paylaştı. Öğrencilerden sınavları sevmelerini isteyen Gültekin, “Çocuklar bu sınav sizin düşmanınız değil, sınavları sevin. Onunla niye kavga ediyoruz ki biz. Bakın biz bu sınavların ürünleriyiz, ne güzel bir sınavmış ki bizi bir yerlere getirmiş. Baştan karar vereceğiniz tek karar çalışmak olsun” dedi.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nda açılacak yeni programlar hakkında bilgiler veren İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Ertürk ise, “2013 yılında kurulan üniversitemiz şu anda dikey entegrasyonunu tamamladı. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarımızda bin 600 civarında öğrencimiz var. Yeni lisans ve ön lisans programlarımız da devreye giriyor. Uçak Teknolojileri, Sivil Hava İşletmeciliği, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Bankacılık ve benzeri yeni programlarımız da önümüzdeki yıl devreye girecek” diye konuştu.

Türkiye’de bir tek İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde olan bir özellikten bahseden Ertürk, “Yerel yönetimlerin desteğini alan bir üniversiteyiz, çok sayıda burs imkanımız var. Ayrıca Esenyurt ilçesinde bulunan sanayi ve sağlık tesisleriyle de iç içe eğitim yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ, 'EDUCATURK SAKARYA YÜKSEK ÖĞRETİM GÜNLERİ FUARI'NDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.