Efa Bilişim, Entegratör Çözüm Ortağı Olma Yolunda İlerliyor

Efa Bilişim, Entegratör Çözüm Ortağı Olma Yolunda İlerliyor
2006 yılında Kahramanmaraş’ta kurulan ve kuruluş amacı kurumsal çözümler üretmek olan Efa Bilişim Yazılım. Danş. Bilğ. Egt. San Ve Tic. Ltd. Şti’nin Bilişim sektöründe Entegratör çözüm ortağı olma yolunda ilerliyor

2006 yılında Kahramanmaraş’ta kurulan ve kuruluş amacı kurumsal çözümler üretmek olan Efa Bilişim Yazılım. Danş. Bilğ. Egt. San Ve Tic. Ltd. Şti’nin Bilişim sektöründe Entegratör çözüm ortağı olma yolunda ilerliyor. 20 yıllık bilişim sektörü tecrübesi olan Efa Bilişim, bu yola çıkarken büyük bilişim markalarını Kahramanmaraş ve bölgedeki şube getirmeyi misyon edindi. Yaptıkları teknoloji buluşmaları etkinlikleriyle de teknolojinin odağındaki insanlarla müşterilerini bir araya getiriyor.

DÜNYA MARKALARIYLA İŞ ORTAKLIĞI

Şirket Genel müdürü Erkan Arıkan Efa Bilişim’in kuruluş amaç ve hedeflerine yönelik ilk olarak “Yeni Nesil Kurumsal Çözümler” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyerek bu sloganın altını doldurmak için de dünyanın sayılı markaları HP, MICROSOFT, FORTINET, VEEAM, VMWARE gibi markalar ile çözüm ortaklıkları yaptıklarının altını çizdi. “Bunların en başında HP var” diyen Erkan Arıkan, “HP’nin bu bölgedeki en büyük iş ortağıyız. Aynı şekilde Microsoft’un da bu bölgedeki en büyük iş ortağıyız. Kahramanmaraş merkez Adana-Gaziantep şubeleriyle birlikte Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye gibi yaklaşık 7 il üzerinde bölgesel iş ortaklığımız var” ifadeleriyle bölgesel nitelik taşıdıklarını vurguladı. Efa Bilişim olarak diğer güçlü oldukları alanın ‘Yazılım ve Mobil-iş’ olduğuna dikkat çeken Arıkan, “Netsim Yazılım’ın burada da bölge bayisiyiz. Saydığım illerin tamamında da bölgedeki bayi firmalar üzerinden dağıtımı ve çözüm sunuyoruz.” diye konuştu.

11063780_809129429167978_6155644996679303321_o.jpg

EFA’NIN FARKI A’DAN Z’YE BİLİŞİM HİZMETİ

Efa Bilişim’i ‘Entegratör’ olarak niteleyen Arıkan, bunun ne anlama geldiğini söyle açıkladı; “Yani sadece yazılım çözümü değil sadece Server, yedekleme sistemleri, network ve internet, kamera güvenliği, mobil saha satış sistemleri, insan kaynakları yönetimi ve bu ürünlere danışmanlık hizmetlerini bünyesinde bulunduran A’dan Z’ye bilişim hizmeti veriyoruz. Adana’da, Gaziantep’te ve İstanbul’da üç şubemiz var bahsedilen bütünleşik çözümleri bütün şubelerimizde sunmayada devam ediyoruz. Kahramanmaraş Merkez de dahil 4 lokasyonda 56 konusunda sertikalı uzman personeller ile devam ediyoruz.” Hedeflerinde İç Anadolu Bölgesi’ndeki bir ilde yeni şube açmak olduğunu da sözlerine ekleyen Arıkan, “Bu, önümüzdeki 5 yıllık hedeflerimiz içerisinde yer alıyor ama 2015’de de gerçekleşmesi mümkün” dedi.

YILLIK MİNUMUMDA 25 BİN TL IT GİDERİNDE

TASARRUFU SAĞLAYACAK BİR HİZMETİ GETİRECEĞİZ;

Erkan Arıkan bugün IT ye yapılan yatırımın max. 3 ila 5 yıllık teknolojik ömrü olduğunu savundu. Efa Bilişim olarak teknoloji alanında çalıştıkları şirketlere verdikleri hizmet farklarından bahseden Arıkan, “Hangi donanım alınırsa alınsın teknolojik ömrü maksimum 5, minimum 3 yıldır. Zaten her firma ilk 3 ve 5 yıl arasında donanımını yenilemek zorunda kalıyor” dedi. Efa Bilişim’in amaçları arasında ise ilk 5 yıl için bu yatırımı yapan şirketlerin yatırımını yine 5 yıl içerisinde amorti ettirmek var. “Ondan sonraki süreçte kâr elde edeceklerdir. Sunucu ve yazılım kiralama modelini yani kısaca datacenter hizmeti vereceğiz. Ve bunun için ayrıca yatırım yapmalarına gerek kalmayacak” diyen Arıkan sözlerine şöyle devam etti; “Bunu şirket kendi bünyesinde yapmak istese ortalama 2 bin lira maaş ve gideri olan minimum 1 personel istihdam etmesi gerekiyor biz aylık küçük rakamlar ile biz sağlayacağız. Bu sistem ile sadece yılda 25 bin lira personel gideri tasarrufu sağlayacak” diye konuştu.

11154628_809129289167992_3792174256310670776_o.jpg

MERKEZ KAHRAMANMARAŞ KALACAK YÖNETİM MERKEZİ İSTANBUL OLACAK

Efa Bilişim’in şu anki merkezi olan Kahramanmaraş’ın odak noktası olacak, bunda ise en büyük etken üretim yapan bir şehir, bu odağı kaydırmadan sadece operasyonel merkezini İstanbul’a taşımak istediklerini kaydeden Arıkan, “İstanbul’dan bütün illeri yönetebilir hâle getirme hedefimiz var. İstanbul’daki potansiyeli büyüteceğiz” ifadelerini kullanan Arıkan, İstanbul’da Sistem bütünlüğü ve yazılım bazında bölgeselliği hedeflediklerini açıkladı. Bu çalışmaların şube olarak değil bayi sayısı ile arttırmak için yapıldığının altını çizen Arıkan, Şu an bölge bayiliğini yaptıkları 8 çözüm ortağı olduğunu belirtti.

ENTEGRE YAZILIMLAR TERCİH EDİLMELİ

Erkan Arıkan, birçok işletmenin bilgi-işlem sistemine yapılacak olan yatırımı ikinci hatta üçüncü plana attığını söyledi. “Nasıl ki işletmelerde makine teçhizat yatırımı önemliyse bilgi-işlem sistemine yapılacakları yatırım da bir o kadar önemli. Bunun bilincinde olan bir çok firma en yeni teknolojileri kullanmakta tereddüt etmiyorlar, çünkü çağımız tamamen iletişim ve bilgiye en hızlı erişmelerini sağlıyoruz” diyen Arıkan, bütünleşmiş yazılımları neden önerdiklerini şöyle açıkladı; “Üretim yönetimi, finans, muhasebe ve insan kaynaklarının hepsinin bir arada olduğu bütünleşmiş yazılımları tercih etmeleri bizim önerimizdir. Üretim için ayrı, muhasebe için ayrı, e-dönüşüm dediğimiz uygulamalar için ayrı, insan kaynakları için ayrı yazılım olduğunda işletme bütünlüğü bozuluyor. Verilerin bir araya gelmesi hem zaman kaybı hem de hata oranı büyüyor. İş adamlarımız buna dikkat etmeli. Bir yatırım yapmayı planladığında, bir önceki yılı ile bir sonraki yılın değerlendirmelerini yapabileceği donelerin hızlı ve net görebilmeleri için gereklidir. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.