Efe Ve Umut'un Okulunda Hüzünlü Karne Töreni

Efe Ve Umutun Okulunda Hüzünlü Karne Töreni
Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde, Ergene Nehri'ne girdikten sonra akıntıya kapılarak kaybolan ve cansız bedenlerine ulaşılan Efe Baybüre ve Umut Buğra Yonat'ın okulundaki sıralarına çiçekler ve karneleri konuldu. Umut Yonat'ın öğretmeni Gülnaz Erdem, Umut'un

- Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde, Ergene Nehri'ne girdikten sonra akıntıya kapılarak kaybolan ve cansız bedenlerine ulaşılan Efe Baybüre ve Umut Buğra Yonat'ın okulundaki sıralarına çiçekler ve karneleri konuldu. Umut Yonat'ın öğretmeni Gülnaz Erdem, Umut'un ileride asker olmak istediğini dile getirerek, yaşanan olayın arkadaşlarını da etkilediğini söyledi.

Ergene Nehri'ne girdikten sonra kaybolan ve cansız bedenleri bulunan 3 çocuktan Efe Baybüre ve Umut Buğra Yonat için Aşağısevindikli Mahallesi'nde bulunan Şehit Erdoğan Erişik İlkokulu'ndaki sınıflarında hüzünlü karne töreni yapıldı. Baybüre ve Yonat'ın da karneleri hazırlanarak masalarına güllerle birlikte konuldu.

Baybüre'nin öğretmeni Cem Sezer, Efe'nin herkes tarafından çok sevildiğini ve zeki bir öğrenci olduğunu, sorumluluklarını yerine getiren bir çocuk olduğunu söyledi. Sezer, "Bahçede oyunlarda vazgeçilmezdi. Herkesin sevdiği, sürekli oynamak istediği bir öğrenciydi. Hepimiz sınıfa girmekte zorlanıyoruz" ifadelerini kaydetti.

Baybüre’nin ölümünden sonra yakın 3 arkadaşının okula gelmediğini ve çok üzüldüğünü ifade eden Sezer, "Efe'nin ölümünden sonra sınıf arkadaşları inanılmaz üzüldü. Özellikle samimi olduğu 3 arkadaşı o günden sonra okula gelmiyorlar. Dersleri gayet iyiydi, sorumluluk verildiğinde yerine getirmeye çalışıyordu. Zamansız böyle bir olayla çocukların karşılaşması hepimizi çok üzdüğü gibi onları inanılmaz derece de daha da etkiledi" dedi.

"FUTBOLCU OLMAK İSTİYORDU"

Efe'nin büyüyünce futbolcu olmak istediğini kaydeden Sezer, öğrencisinin Galatasaray hayranı olduğunu sözlerine ekledi.

Efe’nin sınıf arkadaşı Sefa Atay ise, "Efe çok iyi bir arkadaşımdı. Teneffüslerde hep birlikte oyun oynardık. En çok saklambaç, kovalamaç oynayıp maç yapardık" şeklinde konuştu.

"UMUT ASKER OLMAK İSTİYORDU"

Umut Yonat'ın sınıf öğretmeni Gülnaz Erdem öğrencisinin sakin ve sorumluluk sahibi bir çocuk olduğunu, Umut’un büyüyünce hayalinde hep asker olmak olduğunu söyledi.

Yonat’ın öğretmeni Erdem, Yonat’ın ikinci dönem derslerinde başarısının çok arttığını ifade ederek, "Arkadaşlarıyla olsun öğretmenleriyle olsun hiçbir sorun yaşamadı. Arkadaşları tarafından sevilen bir öğrenciydi. İleride asker olmak istediğini söylemişti. Bu olay arkadaşlarını hissedilir derecede etkiledi, kabullenmek istemediler" diye konuştu.

Yonat’ın arkadaşı Aykut Gıdak ise Yonat ile çok yakın olduklarını hep beraber oyunlar oynadıklarını ifade etti. Yonat'ın futbolu çok sevdiğini belirten Gıdak, "En iyi kalede oynardı, derslerinde iyiydi. Derslerinde o bana yardımcı oluyordu ben de ona yardımcı olurdum. Birbirimize her konuda yardımcı olurduk. Okul sonrasında o köyde olduğu için fazla buluşamazdık ama boş vakitlerimizde onunla bayağı zaman geçirirdik" dedi.

EFE VE UMUT'UN OKULUNDA HÜZÜNLÜ KARNE TÖRENİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.