Efeler Belediyesi’nden Tcdd 3. Bölge Müdürlüğüne Bilgilenme Ziyareti

Efeler Belediyesi’nden Tcdd 3. Bölge Müdürlüğüne Bilgilenme Ziyareti
Efeler Belediyesi, İzmir’de bulunan TCDD İşletmesi 3. Bölge Müdürlüğü’ne bilgilenme ziyareti gerçekleştirdi.

- Efeler Belediyesi, İzmir’de bulunan TCDD İşletmesi 3. Bölge Müdürlüğü’ne bilgilenme ziyareti gerçekleştirdi.

Aydın Denizli arasında mevcut demiryolunun tek hattına 2’inci hattın ilave edilmesi çalışmalarına başlandığının bildirilmesi nedeniyle bu çalışmanın üst ölçek planda yer alan kent içi hafif raylı sistem ile güney demiryolu hattının gerçekleşmesinde engel oluşturup oluşturmayacağı hakkında Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan başkanlığında meclis üyeleri Fikri Aydın, Hakkı Gümüş, Rıza Posacı, Ahmet Ünveren ve Ertuğrul Özdemir’in de katılımı ile TCDD 3. Bölge Müdürlüğüne bilgilenme ziyareti gerçekleştirildi.

“OLUMSUZLUKLARIN GİDERİLMESİ AMAÇLANMIŞTIR”

Konuyla ilgili bilgi veren Efeler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ayla Yüksel, “Aydın-Muğla-Denizli illerinden oluşan havza için sosyal, ekonomik, kültürel ve mekânsal açıdan sağlıklı gelişmeyi ve büyümeyi amaçlayan; en son 05 Temmuz 2011 tarihinde kısmi değişiklikleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (mülga Çevre ve Ormancılık Bakanlığı) tarafından onaylanan 1/100000 ölçekli çevre düzeni planı yürürlüktedir. Bu üst ölçek plana ait Plan Açıklama Raporunda, ülkemizde, demiryolu ve denizyolu fiziki altyapısının yeterince geliştirilmemesi, ulaşım ihtiyacının ağırlıklı olarak karayolu ağına yüklenmesine ve taşıma türleri arasında dengesiz ve verimsiz bir ulaşım sistemine yol açtığı nedeniyle, plan kapsamında bu eksikliğin mümkün olduğunca giderilmesinin hedeflendiği belirtilerek, bölge için geliştirilen DLH Genel Müdürlüğü tarafından güzergah çalışmaları yaptırılan Aydın -Çine-Güllük demiryolu projesi plana işlenmiş, ayrıca Aydın il merkezinde mevcut şehirlerarası demiryolu hattının Kardeşköy-Umurlu mahalleleri arasındaki bölümü ‘Kentiçi Hafif Raylı Sistem Güzergahı’ olarak belirlenmiştir. Bu bölümdeki, İncirliova- Serçeköy yerleşmeleri arasındaki şehirlerarası demiryolu hattı için ise Efeler kentinin yerleşme lekesinin paralelinde güney yönünde güzergah belirlenerek, şehirlerarası güzergah kentiçi yerleşme alanlarından koparılmıştır. Böylelikle şehirlerarası demiryolu hattının güney yönüne alınması ile kent içinde olumsuz fiziki eşik/engel oluşturan, ulaşım güvenliğinde sorunlara neden olan sistemdeki olumsuzlukların giderilmesi amaçlanmıştır” dedi.

“GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARILDI”

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan da, “Aydın için devrim niteliğinde olan projeyle ilgili TCDD İşletmesi 3. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığımız bilgilenme toplantısı oldukça verimli geçti. Aydın’ın içerisinde geçmekte olan demir yolunun gönderilen planda olduğu gibi şehir dışına çıkartılması, hepimizin kabul edeceği ortak bir projedir. Zaten bu bilgilenme toplantısında, DDY 3. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından, Efeler ilçesinin demiryolu ulaşım altyapısına, yakın gelecekte yapılacak yatırımlar hakkında Efeler Belediyesi heyetine bilgilendirme yapılarak, mevcut hatta yapılan iyileştirmelerin kent içinde gelecekte duyulacak ihtiyaca göre oluşturulacak hafif raylı/ banliyö ulaşım sistemine engel oluşturmayacağı ve kurumlararası işbirliği ile demiryolu ulaşım sisteminden daha etkin faydalanılmasının sağlanabileceği konusunda görüş birliğine varıldı” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.