Efkan Ala: 12 bin 168 kişiye men tedbiri uygulandı

Efkan Ala: 12 bin 168 kişiye men tedbiri uygulandı
Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı'nda konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bakın 12 bin 168 kişiye men tedbiri uygulanmış. Keşke bir kişi...

Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı'nda konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bakın 12 bin 168 kişiye men tedbiri uygulanmış. Keşke bir kişi bile olmasa. Halen 3 bin 218 şahıs hakkında güvenlik tedbiri uygulanıyor" dedi.

Spor ve şiddetin aynı cümle içerisinde kullanılmaması gereken kavramlar olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Maalesef realite bazen bu nahoş hadiselerin, şiddetin spor içerisinde karşımıza çıktığını gösteriyor. Bizim arzumuz, spor yapmak isteyen insanların sporun her dalını huzur içerisinde yapmasıdır. Başka arzumuz ise, spor yapmayıp da izlemek isteyenlerin de, çocuklarıyla, aileleriyle beraber hangi spor dalını izlemek istiyorsalar huzur ve güven içerisinde izleyebilmeleridir. Bu konuya ilişkin sadece arzumuz değil, görevimiz, yetkimiz ve sorumluluklarımız var. Bizim politikamız bir problemi görmemek asla olmamıştır. Bizim politikamız sorunu çözmektir. Bütün memleketi ilgilendiren sorunu en az maliyetle en çok getiriyle çözmenin yolu, yöntemi paydaşlarla işbirliği yapmaktır. Yapabileceklerimizi önce tartışmalı, sorunu belirlemeli ve millete en uygun çözüm yolunu üretmeliyiz. Bunu en az maliyetle sağlamanın yolu gerçek bir yönetişim anlayışıyla meseleye yaklaşmaktır. Biz bu konuda sizlerin ortaya koyacağınız sorunları ve çözüm önerilerini büyük bir ciddiyetle ve kararlılıkla ele alacağız. Biz, "Artık bundan fazlası olamaz" diyebileceğiniz bir işbirliği ile bu konu üzerinde çalışıyoruz. Lütfen burada bütün birikiminizle bu meselenin en iyi şekilde çözülmesi, bu meselenin Türkiye'nin gündeminden çıkması için, şiddet kavramının spor literatüründen çıkması için ne yapmanız gerekiyorsa yaptığınız takdirde bizden bunu takip eden bir politika göreceksiniz" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ HAK ETTİĞİ SEVİYELERİN DE ÜZERİNE ÇIKARMAYI PLANLIYORUZ"

Sahalarda güvenlik konularında öneriler de beklediklerini belirten Ala, "Bu meselelerin de üzerine giderek Türkiye'yi hak ettiği seviyelerin de üzerine çıkarmayı planlıyoruz. Biz sahada şiddete teröre müsamaha gösteremeyiz. Bize yakışmadığı gibi memleketin imajına da zarar veriyor. Bu eylemlerde bulunanlar anlasınlar ki, bu hareketler ile memlekete kendi boylarından fazla zarar veriyorlar. Kişiler kendi başlarına haklı, haksız tayin edemezler. Buna düzen denmez. Polisimiz, jandarmamız özel güvenlik birimleri ile en aktif biçimde nasıl çalışabilir şeklinde bir çalışma da yürütüyoruz. Bizler spor camiasının bizden taleplerini son derece ciddi bir biçimde ele alıyoruz. O bakımdan huzur ve güvenlik çerçevesinde sportif faaliyetlerimizin yürütülmesini, centilmence dostluk ve kardeşlik içerisinde yapılmasını temenni ediyoruz. Gittiğim her yerde oradaki gençlerin aktif kullandığı spor tesislerini gördükçe çok memnun oluyorum" diye konuştu.

"12 BİN 168 KİŞİYE MEN TEDBİRİ UYGULANDI"

Ala, "Müsabakaların öncesinde, esnasında, sonrasında, her alanında ne eksikse onu gidermek bizim politikamızdır. Eğer yasalarda bir eksiklik varsa, güvenlik birimlerini ilgilendiren bir durum varsa o da burada değerlendirilecektir. Bakın 12 bin 168 kişiye men tedbiri uygulanmış. Keşke bir kişi bile olmasa. Halen 3 bin 218 şahıs hakkında güvenlik tedbiri uygulanıyor. Bütün bunların bize mesajı, bu öyle bir alan ki, bu rakamları sıfıra indirene kadar bizim işimiz bitmeyecek. Ondan sonra da daha pozitif bir gündemi nasıl oluştururuz sorusuna cevap arayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.