Efsane geri döndü

Efsane geri döndü
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Pendik-Ayrılıkçeşme Banliyö Hattı'nda incelemelerde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Pendik-Ayrılıkçeşme Banliyö Hattı'nda incelemelerde bulundu. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Yıldırım, "Çalışmalarda öne çıkan konu hat üzerindeki arkeolojik kazı çalışmaları nedeniyle projenin uzama riskidir. Kamulaştırma ve arkeolojik kazılardan dolayı ciddi bir zaman kaybı vardır" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Pendik-Ayrılıkçeşme Banliyö Hattı'nda çalışmaları yerinde inceledi. İlk olarak hat üzerinde bulunan İdealtepe kazı alanını ziyaret eden Bakan Yıldırım, burada çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yıldırım, sonrasında Suadiye şantiyesinde incelemelerde bulundu. Bakan Binali Yıldırım burada demir bükme makinesinin başına geçerek demir büktü. Yıldırım, Yenikapı İstasyonu'nda harita üzerinden yapımı devam eden banliyö ve hızlı tren hatlarının yol güzergahlarını anlattı.

"PROJE TÜRK, ALMAN, İSPANYOL ORTAK ÇALIŞMASI"

Hatların tamamlanması için çok ciddi çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, "Onlarca yolun alt ve üst yapı çalışmaları menfezler, tüneller ve istasyonlarda çalışmalar olacak. Toplamda 38 istasyonumuz var. Bu istasyonların yapımı istinat duvarlarının yapımı, menfez yapımı karayolunun alt üst alınma durumu, yayalar için alt ve üst geçitler bütün bunlar toplandığında önemli sanat yapıları var. Proje Avrupa Yatırım Bankası ve onun konsorsiyumu tarafından finanse ediliyor. Projenin yüklenicisi İspanyol firmaları, çözüm ortakları da Türk firmaları olacak. Türk, İspanyol ve Alman müşterek ortak çalışması ile yapılan bir proje olacak" ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ, İSTANBUL'A BU PROJEYİ KAZANDIRMAK"

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Binali Yıldırım, "Çalışmalarda öne çıkan konu hat üzerindeki arkeolojik kazı çalışmaları nedeniyle projenin uzama riskidir. Kamulaştırma ve arkeolojik kazılardan dolayı ciddi bir zaman kaybı vardır. Şu anda projenin daha yarısına gelmiş durumda değiliz. Bundan sonraki geçecek süreyi geçmişte yaptığımız işin en az iki katını yapmak suretiyle projeyi tamamlayacağız. Ne demektir 4,5 seneyi ikiye böleceksiniz, cevabı bulacaksınız. Bizim amacımız güzel İstanbul'umuza böylesine güzel bir projeyi bir an önce kazandırmak ve onların hayatını kolaylaştırmaktır" diye konuştu.

Proje tamamlandığında Gebze'den Halkalı arasında toplamda 38 istasyon olacak ve Gebze Halkalı arasındaki mesafe 105 dakika olacak.

Efsane geri döndü

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.