Ege Denizi’nde Korkunç Olay

Ege Denizi’nde Korkunç Olay
Ege Denizi’nde, yasadışı yolları kullanarak Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçmek isteyen 37 sığınmacıyı taşıyan bir tekne battı. Sahil Güvenlik ekipleri, Çanakkale açıkları Sisam Adası yakınında b...

Ege Denizi’nde, yasadışı yolları kullanarak Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçmek isteyen 37 sığınmacıyı taşıyan bir tekne battı. Sahil Güvenlik ekipleri, Çanakkale açıkları Sisam Adası yakınında batan teknede kaybolan iki kişiyi arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Diğer yandan, Muğla ve Çanakkale’de düzenlenen operasyonlarda ise toplam 77 sığınmacı kurtarıldı, iki organizatör yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 10 Temmuz 2014 tarihinde Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında arama kurtarma operasyonu düzenledi. Operasyonda 12 erkek, 3 kadın ve 1 erkek çocuk olmak üzere 16 Suriye uyruklu sığınmacı kurtarıldı, iki Türk organizatör yakalandı. 11 Temmuz’da Çanakkale’nin Behramkale ilçesi Kadırga Burnu açıklarında 25 erkek, 2 kadın ve 1 kız çocuk olmak üzere 27 Suriye ve 1 Irak uyruklu sığınmacı kurtarıldı. Aynı gün Çanakkale’nin Midilli Adası tarafı açıklarında 25 erkek, 6 kadın, 1 erkek ve 1 kız çocuk olmak üzere 33 sığınmacı kurtarıldı. Sığınmacılar ve yakalanan organizatörler, jandarma birimlerine teslim edildi.

KAYBOLAN SIĞINMACILARI ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Çanakkale açıklarında batan sığınmacı teknesini havadan ve denizden kurtarma çalışmaları başlatıldı. Kurtarılan sığınmacıların ifadelerinden 19 erkek, 12 kadın ve 6 çocuk olmak üzere toplam 37 kişi oldukları, saat 23.30 sularında denize açıldıkları, yaklaşık 4 saat sonra teknenin battığı, 15 kişinin yüzerek sahile çıktığı, dört kişininse ise tekneyle birlikte battığı öğrenildi. Arama kurtarma operasyonu neticesinde, Sahil Güvenlik botu tarafından iki erkek göçmen sağ olarak kurtarıldı. Türk ve Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.