Ege Üniversitesi Rektörü İstifaya Davet Edildi

Ege Üniversitesi Rektörü İstifaya Davet Edildi
İzmir Ege Üniversitesi'nde, başörtülü öğrencinin fakülte binasına girmesini engellediği için 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Prof.Dr. Esat Rennan Pekünlü'ye destek olmak için fakülte binasında öğrenciler ve öğretim üyeleri basın açıklaması yaparken, Ege Üniv

- İzmir Ege Üniversitesi'nde, başörtülü öğrencinin fakülte binasına girmesini engellediği için 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Prof.Dr. Esat Rennan Pekünlü'ye destek olmak için fakülte binasında öğrenciler ve öğretim üyeleri basın açıklaması yaparken, Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz'ın istifası istendi.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Bölümü'nde 2012 yılında öğretim üyesi olarak görev yaptığı dönemde, fakültenin matematik bölümü öğrencilerinden F.N.G'nin başörtülü olması nedeniyle okula girmesini engellediği ve cep telefonu ile görüntüsünü aldığı için Prof.Dr. Esat Rennan Pekünlü'ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Pekünlü'ye destek olmak için Astronomi Bölümü önünde Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Derneği'nin de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları toplandı.

REKTÖR İSTİFAYA DAVET EDİLDİ

Grup adına konuşan TGB İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı, hocanın yarın cezaevine gireceğini belirterek "Rennan hocamıza verilen ceza, onun şahsında Atatürk devrimlerine, laikliğe, aydınlanmaya ve bilime verilmiştir. Buna karşı bütün gücümüzle savaşacağız ve gericiliğin üzerine yürüyeceğiz. Rektör Candeğer Yılmaz'a soruyoruz, Anayasa'nın iptal edilmiş maddesini yürürlükteymiş gibi göstererek, öğretim üyelerini Anayasa'ya aykırı olarak suç işlemeye teşvik etmiş olmuyor musunuz? Rektörü istifaya davet ediyoruz. Ege Üniversitesi'nin Rektörü'nü istifaya davet etmek için imza kampanyası başlatacağız'' dedi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman da, bu adaletsizliğe, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı çıktıklarını belirterek "İnfazın durdurularak yeniden yargılanmasını talep ediyoruz'' dedi. Basın açıklamasının ardından Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün yarın saat 10.00 ile 12.00 arasında Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda ''Evren ve Evrim'' konulu son dersini verdikten sonra Yeni Foça'daki cezaevine teslim olacağı bildirildi.

EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İSTİFAYA DAVET EDİLDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.