"Eğer barış gelecekse Öcalan’ın..."

"Eğer barış gelecekse Öcalan’ın..."
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Eğer ülkemize ve bölgemize barış gelecekse bu insanlık dışı tecrit sisteminin bir an önce kaldırılması ve Öcalan'ın...

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Eğer ülkemize ve bölgemize barış gelecekse bu insanlık dışı tecrit sisteminin bir an önce kaldırılması ve Öcalan'ın eşit müzakere koşullarına bir an önce kavuşması gerekiyor" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü'nce, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1998'de Suriye'den çıkarılışının 17'nci yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması düzenlendi. Parti binası önünde düzenlenen açıklamaya, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan, İmam Taşçıer, Ziya Pir, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek ve yaklaşık 200 kişi katıldı. Abdullah Öcalan posterleri ile sözde PKK bayraklarının açıldığı ve sık sık Öcalan lehine sloganların atıldığı açıklamada konuşan HDP Grup Başkanvekili Baluken, "Eğer ülkemize ve bölgemize barış gelecekse bu insanlık dışı tecrit sisteminin bir an önce kaldırılması ve Öcalan'ın eşit müzakere koşullarına bir an önce kavuşması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.