Eğitim Bir-sen Üyeleri Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Eğitim Bir-sen Üyeleri Kahvaltıda Bir Araya Geldi
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde Eğitim Bir-Sen Kozlu İlçe Temsilciliği tarafından kahvaltı programı düzenlendi.Bir restoranda düzenlenen kahvaltı programına AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Kam...

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde Eğitim Bir-Sen Kozlu İlçe Temsilciliği tarafından kahvaltı programı düzenlendi.

Bir restoranda düzenlenen kahvaltı programına AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Kamuran Aşkar, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sadettin Dede, Eğitim Bir-Sen Kozlu İlçe Temsilcisi Tuncay Korku, Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Başkanı Türkan Tuygar’ın yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler ve sendika üyeler, katıldı.

Düzenlenen programda açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sadettin Dede, yaptığı açıklamada, “Milleti için milletiyle düşünen bir sendikayız. Ülke genelinde 400 bin Zonguldak’ta 2 bin 500 üye ile yetkili sendikayız. Yetkili sendikanın sorumluluğu var. Biz bunun her zaman farkındayız. 1992 yılında bir avuç gönüllü üye sendikamızı kurdu. Dertlerimizle dertlendiler. Sendikamız 3-5 kişinin omuzlarında yükselmeye başladı. Şimdi de 400 bin üyesi olan bir sendika olduk. Bu başarıyı devam ettireceğiz. Okullardaki sorunları yetkili kişiler ile paylaşıyoruz.

Zonguldak’ta 4 bin üyeye ulaşmayı hedefliyoruz. Arkadaşlarımızın kendi çalıştığı kurumlarda herkesi üye yapmaları için çalışma yapmalarını istiyoruz. Düzenlediğimiz dayanışma kahvaltısında katılmalarınızdan dolayı bir kez daha üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

AŞKAR; “ RİCACI KONUMDAN İCRACI KONUMA GEÇMEK İSTİYORUM”

Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sadettin Dede’nin açıklamalarının ardından konuşan Eğitim Bir-Sen Zonguldak eski Şube Başkanı ve Zonguldak AK Parti Milletvekili Aday Adayı Kamuran Aşkar , “Biliyorsunuz uzun yıllar bu sendikanın başkanlığını yaptım ve şu anda farklı bir kulvarda hizmet etmek için mücadele veriyorum. Bu yolculuğa çıkarken yaptığım basın açıklamasında kullandığım bir ifade vardı. Artık ricacı konumdan icracı konuma geçmek istiyorum demiştim. Ricacı konumdan icracı konuma geçerken de bu serüvenimizi sizler adına, millet adına, milletin değerlerini hakim kılmak adına söylediğimi sizler huzurunda belirtmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu bir şarkı vardı. “Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda” mısraları Eğitim Bir-Sen ve benim için çok şey ifade ediyor. Zira 13 yıllık süre içerisinde Zonguldak’ta da, Türkiye’de de beraber yürümenin, omuz omuza millet adına sivil toplum örgütü başkanlığı yapmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşadığımı burada sizlerin huzurunda tekrarlıyorum” şeklinde konuştu

“BİZ MİLLETİN İKTİDAR OLMASININ MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”

Milletin değerlerini çok önemsediğini ifade eden Aşkar, “Biz ne devlete karşı sendikacılık, ne devleti kutsayan sendikacılık yapıyoruz. Biz milletin değerlerini kutsayan, milletin iktidar olmasının, milletin değerlerinin iktidar olmasının mücadelesini veriyoruz. Hamdolsun ki Eğitim Bir-Sen ile Memur-Sen ile millet adına çok yol kat ettik. İşte 4+4’ün, kamuda başörtüsü reformunun, 367 dayatmasının önünde set olan, bu milletin önünü açan, bu ülkede demokrasinin önünü açan sizlerdiniz ve ben sizlerle her zaman gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Ancak bundan sonraki süreçte de bu millet adına yapılacak çok şey var. Önümüzdeki dönemde çözüm sürecinin başarıya ulaşması, yeni anayasayla devlet ile milletin kucaklaşması, Başkanlık Sistemi’ne geçilmesi gibi. Bu ülkenin, milletin değerleri ile barışık güçlü sivil toplum örgütlerine ihtiyaçları var” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.