Eğitim-bir-sen Ve Sağlık-sen’den Swtuf İle İşbirliği Anlaşması

Eğitim-bir-sen Ve Sağlık-sen’den Swtuf İle İşbirliği Anlaşması
Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen ve Sağlık-Sen, Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı eğitim, yüksek eğitim ve sağlık hizmetleri kolunda yetkili sendikalarla işbirliği anlaşması yaptı.

- Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen ve Sağlık-Sen, Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı eğitim, yüksek eğitim ve sağlık hizmetleri kolunda yetkili sendikalarla işbirliği anlaşması yaptı.

Eğitim-Bir-Sen ve Sağlık-Sen ile Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun yetkili sendikaları arasında yapılan anlaşmalara göre, çalışma hayatı ve sendikal faaliyetler hakkında bilgi ve deneyimlerden yararlanmak üzere karşılıklı heyet gönderilecek. Karşılıklı yarar temelinde sendikalar, devletler ve halklar arasında güçlü ilişkiler kurulmasına katkı yapacak. Çalışma hayatı ve sendikaların faaliyetleri hakkında gazete, dergi, broşür, kitap gibi farklı materyaller paylaşılacak. Bilgi ve deneyim paylaşımı temelinde, uzman, personel, temsilci gibi farklı kategorideki katılımcılar için eğitim programları düzenlenecek.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanvekili Ahmet Özer, yapılan anlaşmaların sendikalar açısından önemli olmasının yanı sıra Türkiye ve Sudan ilişkilerinin gelişmesi için rol oynayacağını söyledi. Özer, “Sendikal birikimlerin paylaşılması iki ülke dostluğunun ileriye taşınmasına vesile olacak. Yapılan anlaşmalarla karşılıklı deneyimlerden yararlanma imkanını bulmuş oluyoruz” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanvekili Semih Durmuş ise, “Türkiye çalışma hayatıyla ilgili son derece önemli deneyimlere sahip olan bir ülke. Bu deneyimleri dostlarımızla paylaşmaktan ve sizin deneyimlerinizden faydalanmaktan mutluluk duyarız” diye konuştu.

Anlaşmalara eğitim hizmetleri kolunda Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanvekili Ahmet Özer, Sudan Eğitim Sendikası Genel Sekreteri Abbas Mohamed Ahmed, Sudan Yüksek Eğitim Sendikası Genel Sekreteri Ahmed Mahgoub Ibnouf; Sağlık hizmetleri kolunda, Sağlık-Sen Genel Başkanvekili Semih Durmuş, Sudan Sağlık Hizmetleri Sendikası Genel Sekreteri Emam Ibrahim Elemam imza attı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.