Eğitim Bir-sen’den Rektör Ağırakça’ya Ziyaret

Eğitim Bir-sen’den Rektör Ağırakça’ya Ziyaret
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Mardin Artuklu Üniversitesi temsilcileri, MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırkaça’yı makamında ziyaret etti.

- Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Mardin Artuklu Üniversitesi temsilcileri, MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırkaça’yı makamında ziyaret etti.

Türkiye ve bölgedeki sendikal faaliyetler ile ilgili konuların ele alındığı ziyarette, Eğitim Bir-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi veren Fasih Dinç, kısa bir süre önce rektörlük makamına atanan Ağırakça’yı tebrik ederek, üniversitenin eğitim çalışanlarının mesleki performansını artıracak ve verdikleri hizmetin önemine uygun hayat standartlarını yükseltecek adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin bilgi üreten bir kurum olması itibariyle, sendikal faaliyetlerin demokratik bir zorunluluk olduğu fikrinin yaygınlaştırılması açısından, sendikaya katkılar sunabileceğini belirten Dinç, "Diğer alanlarda yaptığı olumlu katkılarda olduğu gibi sendikalaşma olgusunun geliştirilmesi noktasında da yeni yönetimden büyük bir beklentimiz var" dedi.

Eğitim Bir-Sen’in sürekli büyüdüğünü ve kendilerine katılan üye sayısının sürekli artış kaydettiğini ifade eden Dinç, sendikalar arasında yaşanan rekabete de değinerek Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ya tüm sendikalara karşı eşit mesafede bir duruş sergileyeceği yönündeki açıklamasından dolayı teşekkür etti.

Sendikanın çok önemli bir geri bildirim yolu olduğunu vurgulayan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, sendikaların sorgulayıcı, vesayetlerden kurtulmuş, demokratik toplumların vazgeçilmez unsuru olduklarını ve buna bir sosyolojik zenginlik ve kazanım gözüyle bakılması gerektiğini belirterek, ziyaretten dolayı sendika yöneticilerine teşekkür etti.

EĞİTİM BİR-SEN’DEN REKTÖR AĞIRAKÇA’YA ZİYARET

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.