Eğitim-sen’den Okulların Yakılmasıyla İlgili Açıklama

Eğitim-sen’den Okulların Yakılmasıyla İlgili Açıklama
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Kamuran Karaca, eğitim yuvalarının yakılmasının doğru olmadığını söyledi.

- Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Kamuran Karaca, eğitim yuvalarının yakılmasının doğru olmadığını söyledi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve Eğitim-Sen Batman Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri Batman’da gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, zaman zaman okulların yakılması olaylarını duyduklarını kaydederek, hiçbir okulun yakılmasının doğru olmadığını ifade etti. Anadilde eğitim konusunda çok tartışmalar yapıldığını anlatan Karaca, "Eğitim-Sen olarak anadilde eğitimi savunuyoruz. Anadilde eğitimde baskıların olduğunu gördük. Baskılarla sorun çözülmez. Anadil bilimsel olarak da gereklidir. Siyasi iktidarın bu konuda çözüm üretmesi gerekiyor. Bu tartışmalarla toplumun karşı karşıya gelişini doğru bulmuyoruz. Tartışmaların demokrasi çerçevesinde olması gerekiyor. Bu bölgelerde zaman zaman okulların yakılması yaşanıyor ama toplumsal hiçbir kesimin bunu onaylamadığını görüyoruz. Okul yakılmaları doğru değildir" dedi.

Diyarbakır’da anadilde eğitimi savunan 6’sı öğretmen toplam 41 kişinin gözaltına alındığını belirten Karaca, gözaltılar ve baskılarla sorunun çözüme kavuşmayacağını dile getirdi. Karaca, "Hükümetin bu konuda sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor. Toplumsal kesimleri karşı karşıya getirir tarzdan uzaklaşmalı ve bu sorunu mutlaka çözmelidir" diye konuştu.

EĞİTİM-SEN’DEN OKULLARIN YAKILMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.