EĞİTİMCİ BEKİR AYHAN EMEKLİ OLDU

EĞİTİMCİ BEKİR AYHAN EMEKLİ OLDU
Bir ömrü eğitime adayan İmam Hatip Okulu öğretmenlerinden Bekir Ayhan emekli oldu

Bir ömrü eğitime adayan İmam Hatip Okulu öğretmenlerinden Bekir Ayhan emekli oldu

Türkiye’nin çeşitli okullarından öğretmenlik yapan Bekir Ayhan emekliye ayrılırken düşüncelerini şöyle dile getirdi.

“GÖREVİN SONU

Baki Olan C. Allah’tır. Hayat gibi görev ve memuriyetin her kademesi de fanidir. Şöyle Bir Geriye Dönüp Baktığımda;

Yıl 1971 Kahramanmaraş Sakarya Çınarlı Camiinde namaz vakitleri, şekerler arasında mahalle çocuklarının koşuşturmaları ve Cıvıltı Sesleri….

Yıl 1975 Kızıltepe Lisesinde okuyup camcılık yapan, sonunda kendi ilçesini terk eden Ergün gibilerin o fedakârlık ve samimiyetleri….

Yıl 1978 Kiralık bir evde Ordu-Korgan İmam Hatip Lisesi. Samimi ve mutlu bir şekilde, sınıflarıyla ilçe merkezindeki Camilere Cuma namazlarına gittiğimiz o gençler. Okul arsası arayıp, bulma çalışmaları. Bizden ayrılmayan mübarek KİRAZ Hoca, maiyeti, asalet sahibi İlçe halkı….

Yıl 1980 Kahramanmaraş Tekir Camii Altındaki Ortaokul. Buranın samimi insanları ile önce Kur’an kursuna hazırlanıp, çevre düzenlemesi yapılan Tekir camii. Tekir karakolu yanına yapılan; Hacı Bayram Kuş ailesi, Muhtar Kekeç gibi güzel insanların yardım ve destekleriyle, ilden hiçbir yardım alınmaksızın yapılan Tekir Ortaokul binası….

Yıl 1984 Sonu, Şanlıurfa İmam Hatip Lisesi. Vali Alparslan Karacan’ın Talimatıyla her hafta tahsis edilen minibüsle, tüm ilçelere yapılan irşat faaliyetleri. Vali Karacan ve Vali Yardımcısı Cafer Beylerin Destekleri ve Yoğun gayretlerle faaliyete geçirilen müstakil Kız İmam Hatip Lisesi…

Şanlıurfada Merkezi sistemle Ulu Camii, Dergâh Camii, tüm Camilerde ve İlçelerinde yaptığımız Cuma, Ramazan Vaazları ve hutbe tatbikatları. Yerel TV lerde Ramazan ayı Dini sohbetleri. Türkiye’nin gündemine oturan, yakınları vefat edenlere, ücretsiz ve karşılıksız olarak öğrencilerimizin hatimler indirmesi…

Devlet Ödeneği İle Faaliyete Geçirilen, o yılların Türkiye’sinde yapılmış birkaç İmam Hatip Lisesi Binasından biri olan Yenişehir’deki bina. Bu bina Rasim Özdenören’in eseridir. Zamanın DPT Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten yedi güzel insandan biri, abimiz Rasim Özdenören İle makamında yaptığım görüşme neticesinde kısa sürede çıkartılan ödenekle yapılan bina….

Vali Ziyaeddin Akbulut ile, 1995 de müstakil Müdürlük olan, Türkiye’nin ilklerinden Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Viranşehir İmam Hatip Lisesi Şubeleri ve yer, bina çalışmaları….

Valilerimiz Karacan ve Akbulut beylerin eşleri Hatice ve Adeviye hanımların destek ve katkıları….

Şanlıurfa İmam Hatip Lisesindeki çalışmalarımızda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, 5000 in üzerinde öğrenci, 3 il merkezi, 4 ilçe şubemizle %78 lere varan Üniversite başarısı…

İbrahimi hiçbir feragat ve fedakarlıktan kaçınmayan; İdareci, Öğretmen, Veliler, Aileler, Şanlıurfalılar, kız ve erkek öğrencilerimin asalet ve başarılarıyla bana verdikleri haz ve mutluluklar….

2004 yılından sonra Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünde de İbrahimilerle beraberliğimiz. Bu güzellikleri; Suriyeli çocukların eğitimine baktığımda da zevkle yaşadım…

Şanlıurfa ve kısa süreli Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde İdareci ve Tüm Çalışanların güzellikleriyle, eşref-i mahlûkat insanlarımızla beraber olmanın verdiği haz, zevk ve mutluluklar…

Elbette ki ben de bir insanım, masum değilim. Elhamdülillah İnancıma, İmanıma, İslam’a ve Asımın nesli İmam Hatiplime asla ihanet etmedim. Yapabildiğim kadarıyla ihanet edenlere de engel olmaya çalıştım.

28 Şubat sürecinde dönemin Milli Eğitim Müdürünün çok hakaret ve baskılarına maruz kaldım. Bu sürecin baskı ve soruşturmaları için görevli müfettişler çoğunlukla Cuma günleri geliyorlardı.

Rabbimin lütfu 28 Şubat sürecinin en kötü dönemlerinde bile kız öğrencilerimiz ’in başını açtırmadık. Bu şekilde (M. Güvenlik dersi dâhil) hepsi mezun oldu. Başörtü-sünden dolayı hiçbir bayan öğretmenime en ufak disiplin cezası dahi vermedim. İşin ve dünyalık sıkıntıların edebiyatını yapmadan bizzat yaşadım. Rabbimin rızası için, O’nun yardımıyla bu katlandıklarımın, kefaret olacağına inanç ve güvenim tamdır.

Rahatlığın Rahavetiyle Desteksiz Atmak Çok Kolay, Zoru Görünce Kaçmamak Önemli. Bunu 28 Şubat Sürecinin Manevi İşkencelerini Yaşayanlar İyi Bilir. Fırsat Ve İmkânları Değerlendirmeyenlerin Vebalı Büyüktür.

 (İnşallah Şanlıurfa’nın temel dinamikleri zevat ve İmam Hatip Lisesini içeren çalışmam var)

Bu süreler içerisinde isimlerini tek tek belirtemediğim Okul ve Kurum Müdürleri, ailem, eş ve İmam Hatip Lisesi mezunu çocuklarımla, çok güzel, sadık, samimi arkadaş, sıra arkadaşı, kardeş, Hac ve Umrelerde bir ve beraber olduğumuz takva ehli büyük zevat, Mollalar, Seydalar, Âlimler, Fazıl, Örnek ve Önderler olmuştur.

Bu çalışmalarımda bana ve ülkemize güzellikleri yaşatmakta olan; samimi, fedakâr, cefakâr, tüm yönetici, idareci, öğretmen, aileler, Türkiye’nin temel ve köşe taşları olan başarılar timsali İmam Hatip Lisesi nesli kardeşlerime, tüm İbrahimi nesle, Asımın nesline selam olsun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum