Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu Çanakkale Destanını Anlattı

Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu Çanakkale Destanını Anlattı
İlkadım Belediyesi tarafından organize edilen ’İlkadım Konferansları Okur Yazar Buluşmaları’ kapsamında Samsun’a gelen eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Bir destandır Çanakkale" adlı söyleşide 100 yıl...

İlkadım Belediyesi tarafından organize edilen ’İlkadım Konferansları Okur Yazar Buluşmaları’ kapsamında Samsun’a gelen eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Bir destandır Çanakkale" adlı söyleşide 100 yıl önce başlayan savaşın günümüzde devam ettiğini belirterek, "Dün Çanakkale’yi geçemeyenler bugün ailemizi geçmek ve ezmek istemekteler. Dolayısıyla bugünün Çanakkale’si ailedir. Onlar şimdi son kalemiz olan ailemizi temelden yıkmak istiyorlar" dedi.

"ÇANAKKALE RUHU DÜNYAYA ÖRNEKTİR"

Çanakkale ruhunun dünyaya örnek olduğunu ifade eden Vehbi Vakkasoğlu, "Çanakkale savaşları birçok cephede 14 ay 14 gün sürmüştür. Çanakkale önce denizde başladı. 18 Mart bir deniz savaşının adıdır. Çanakkale Savaşı sadece Türkiye’nin değil birçok dünya ülkesinin tarihini değiştirdi. Asya’da, Afrika’da birçok ülke bağımsızlık mücadelesi ruhunu Çanakkale’den örnek aldı" diye konuştu.

"TÜRK ORDUSUNUN İMANLA SAVAŞACAĞINI DÜŞÜNMEDİLER"

Çanakkale savaşlarının temelinde 1071 ve 1453’de yapılan fetihlerin olduğunu söyleyen eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Çanakkale kültürümüzün medeniyetimizin ve inancımızın şahlandığı bir destandır. Bu zaferin küçük gösterilmesine hiçbirimizin müsaade etmemesi gerekir. Dünya tarihinde hiçbir savaşta mola verildiği görülmemiştir ve ilk kez bir savaşta savaş gemisi kullanılmıştır. Onlar gelirken dönmeyi düşünmediler ama her şeyden yoksun Türk ordusunun imanla savaşacağını unutarak umulmadık bir bozguna uğradılar" şeklinde konuştu.

"ÇANAKKALE SIRLARLA DOLUDUR"

"Çanakkale sırlar dünyasıdır, o sırları çözdükçe birçok şey aydınlanacaktır" diyen Vakkasoglu, "Dün Çanakkale’yi geçemeyenler bugün ailemizi geçmek ve ezmek istemekteler. Dolayısıyla bugünün Çanakkale’si ailedir. Aile son kale bugün de aileyi savunacağız sonuna kadar. Ailenin bittiği yerde Çanakkale’de harikalar yaratan Mehmetçik de biter. Mehmetçik hep ileriye baktı. Düşmana doğru tereddütsüz ilerledi. Gözü hiç arkada kalmadı. Çünkü arkalarında sıradağlar gibi duran analar vardı" diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda İlkadım Belediyesi Basın Yayın ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, yazar Vakkasoğlu adına belediye kültür hatıra ormanına dikilen fidan sertifikasını takdim etti. Program, eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun okurlarının kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.