Eğitimcilerden Laik Eğitim Yürüyüşü

Eğitimcilerden Laik Eğitim Yürüyüşü
Dün Muğla’nın Yatağan ilçesinde başlatılan ‘Yatağan’dan Tandoğan’a yürüyüşünün ikinci gününde Eğitim İş Sendikası üyeleri Manisa’ya ulaştı.

- Dün Muğla’nın Yatağan ilçesinde başlatılan ‘Yatağan’dan Tandoğan’a yürüyüşünün ikinci gününde Eğitim İş Sendikası üyeleri Manisa’ya ulaştı.

Manisa Valiliği önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik Eğitim İş Sendikası üyesi eğitimci ellerinde pankart ve dövizlerle sloganlar eşliğinde Manolya Meydanına kadar yürüdü. Burada bir açıklama yapan Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir konuşmasına Pakistan’da Taliban militanları tarafından katledilen 141 öğrenciye Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Demir, “Bizim yürüyüşe başlama nedenlerimizden ilki olan Laik eğitimdi. Laik eğitim veren bir okula karma eğitim veren bir okula Taliban üyeleri saldırdı. 150’ye yakın çocuğu katletmiş 150’ye yakın insanı da yaralamıştır. Buradan bu terör eylemini yapan örgütleri kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Demir, Muğla’nın Yatağan ilçesinden başlatılan yürüyüş tarihinin 17 Aralık olarak seçilmesini şöyle açıkladı:

“17 Aralık’ın unutulmaması ve unutturulması için bir bilinç haline getirilmesi için yürüyüş tarihimizi 17 Aralık olarak seçtik. Manisa’dan Manisa Meydanından bir kez daha sesleniyorum siyasal iktidara. Eğer siz doğrudan yanaysanız, siz dürüstlükten yanaysanız, geliniz 17-25 Aralık tarihleri arasındaki haftayı yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası ilan edelim.”

Manolya Meydanı’nda yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

‘Laik Eğitim ve Emeğe saygı için Yatağan’da başlayan yürüyüş 20 Aralık tarihinde Ankara Tandoğan meydanında sona erecek. Eğitim İş Sendikası üyelerinin Manisa’dan sonra Akhisar, Yırca ve Soma’da da açıklamalar yapacakları öğrenildi.

EĞİTİMCİLERDEN LAİK EĞİTİM YÜRÜYÜŞÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.