Eğlenirken Doğayı Keşfediyorlar

Eğlenirken Doğayı Keşfediyorlar
Keçiören Belediyesi çocukların doğayla iç içe bir ortamda hem eğlenmesi hem de yeni bilgiler edinmelerine ortam sağlıyor.Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Danışma Merkez...

Keçiören Belediyesi çocukların doğayla iç içe bir ortamda hem eğlenmesi hem de yeni bilgiler edinmelerine ortam sağlıyor.

Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM) ile Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) tarafından organize edilen "Doğal Yaşam Atölyesinde Uygulama Eğitimleri" büyük ilgi görüyor.

Alternatif becerileri ortaya çıkaran mutfak, bilim, sanat, oyun atölye çalışmaları çocukların doğayı keşfetmelerine, ortak çalışma kültürü kazanmalarına, yeni dostluklar edinmelerine yardımcı oluyor.

9-15 yaş grubu arasındaki çocuklar eğitimde farkındalık çalışması kapsamında hem becerilerini keşfediyorlar hem de tüketim değil üretim toplumu bilinci kazanıyorlar.

AĞAÇTAN VİŞNE TOPLADILAR, BİRLİKTE REÇEL YAPTILAR

Yaz dönemi boyunca çocukları misafir eden Doğal Yaşam Atölyelerinin konuğu 20 çocuk ağaçlardan vişne toplayıp birlikte reçel yaptılar. Vişneleri dalından toplamanın keyfine varan çocuklar daha sonra temizledikleri vişneleri eğitmenleri ile birlikte reçel yapımına hazırladılar.

Daha sonra ise hamur yapmayı öğrenerek birlikte sucuklu ekmek yaptılar. Çocukların özgüvenlerini geliştirmeyi ve üretime teşviki amaçlayan atölye çalışmaları kapsamında çocuklar, ayrıca kümeslerden yumurta toplayarak at bindiler.

Bilim atölyesinde sütle ilgili teorik bilgileri alan çocuklar, süt sağımını izleme, sanat atölyesinde balon katlayarak köpek yapma ve oyun atölyesinde de birlikte hafıza oyunu oynama şansı elde ettiler.

Çocukların gün boyu eğlenerek öğrenmesine ve birlikte nitelikli zaman geçirmesine aracılık eden atölye çalışmaları onları teknoloji bağımlılığından uzaklaştırarak doğada yaşamaya davet ediyor.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Doğal Yaşam Atölyesiyle ilgili olarak, "Yaklaşık bir yıldır hizmet veren ve bu ölçekte Ankara’da bir ilk olan bu uygulama alanımızda çocuklar hem birlikte zaman geçiriyor, hem de doğayı yaşayarak öğreniyor. Şehrin karmaşasından uzakta canlıları tanıma ve eğitmenleri eşliğinde yeni beceriler kazanmasına aracılık eden uygulama alanımızdan çocuklar yıl boyu faydalanabiliyorlar" dedi.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ ÇOCUKLARIN DOĞAYLA İÇ İÇE BİR ORTAMDA HEM EĞLENMESİ HEM DE YENİ BİLGİLER EDİNMELERİNE ORTAM SAĞLIYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.