Ek seferler bile doldu!

Ek seferler bile doldu!
Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle otobüs firmaları ek seferleri bile doldurdu.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle otobüs firmaları ek seferleri bile doldurdu.

İzmir Otobüs Terminali'nde bayram hareketliliği erken başladı. Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen ve memleketlerinde gitmek isteyen vatandaşlar İzmir Otogarı'na akın etti. Vatandaşlar tatilin 9 gün olmasının mutluluğunu yaşarken, firma yetkilileri de yoğunluğun yüzlerini güldürdüğünü belirtti.

"Arabalar doldu, bilet bulamazsınız"

Bayramın gelmesiyle yüzlerinin güldüğünü belirten otobüs firma görevlisi Binali Kahraman, "Bayram hareketliliği var, 1 hafta öncesine kadar durumlar kötüydü. Arabalar da sıkıntılar vardı. Şimdi arabalar dolu, bilet bulamıyorlar. Bayram nedeniyle burada kalanlar, gidemeyenler oluyor. Bir ay önce alınan biletler var daha. Şu an bilet yok. Diyarbakır, Batman'a şu an bilet bulamazsınız. Ancak aktarmalı giderseniz, orada da arabalar dolu olursa sıkıntı olabilir" dedi.

"Ek seferlerimizi bile doldurmuş vaziyetteyiz"

Yurt genelinde bayram yoğunluğunun çok fazla olduğunu belirten yazıhane görevlisi Ayhan Karadağ da en fazla yoğunluğun ise Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşandığını ifade etti. Çok fazla talep olduğunu ve yoğunluğun arttığını dile getiren Karadağ, "Şu anda çoğu firma ek seferlerimizi bile doldurmuş vaziyetteyiz. Yolcunun talebine cevap veremiyoruz. Halen bilet bulamayan vatandaşımız var. Uçaklar bizim sektörümüzü bitirme noktasına getirmiş durumda, hemen hemen aynı fiyata yolcu taşıyoruz. O yüzden sıkıntı ama şu bayram fena da değil, Allah bin bereket versin" diye konuştu.

Ailesinin yanına memleketi Ağrı'ya giden Necmettin Üregil, "İyi bir bayram geçirmek için aileme gidiyorum. Bizim oraların bayramı daha güzel o yüzden gidiyoruz" dedi.

İzmir'de okuyan üniversite öğrencileri Yeşim Koç ile Ebru Şenkaya da tatili dolu dolu geçireceklerini belirterek, "Ailemi göreceğim, ziyarete gidiyorum. 9 günlük bir tatil var onu değerlendirmek istiyorum. Dolu dolu bir biçimde arkadaşlarımla ailemle gün geçirmek istiyorum" diye konuştu.

İnşaat firmasında çalışan ve ailesini bir an önce görmek için can attığını belirten Salih Aydın da şunları söyledi:

"Geldik burada çalıştık, gurbetçiyiz. Dört gözle çocuklarımızla bayramı geçirmek istiyoruz. Adana'ya gideceğiz inşallah kazasız belasız. Herkese hayırlı bayramlar dileriz. 9 gün iyi olacak tatilin tadını çıkartacağız. Hep iş hep iş olmuyor. Bu yüzden en güzel tatili yapacağız."

"Bilet bulamadığım için erken gidiyorum"

Ailesinden uzakta çalışan Adnan Başak ise "Çalışmaya geldik buraya. Allah izin verirse Bitlis'e gideceğiz. Çok heyecanlıyız, otobüsün saatini bekliyoruz. Erken gitmemizin sebebi bilet bulmamızda dolayı gidiyoruz. 5 gün kala kısmetse orada olacağız. Memleketi özledik çoluk çocuğu özledik" dedi.

"Sınav stresini atmak için 9 gün iyi oldu"

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve 9 günlük tatilin stres atması için iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Emre Kıran da "Anneannemlerin yanına Muğla'ya gidiyorum. 9 günlük tatilimi Muğla'da değerlendireceğim. Belki oradan Denizli'ye filan gideceğim. Üniversite sınavına hazırlanmadan önce stres atmak için 9 günlük tatil çok iyi oldu" diye konuştu.

Ek seferler bile doldu!

Ek seferler bile doldu!

Ek seferler bile doldu!

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.