Ekinözü Güçlü Türkiye İçin Birlik Oldu

Ekinözü Güçlü Türkiye İçin Birlik Oldu
16 Nisanda yapılacak olan referandum için yürütülen evet kampanyasında kapsamında,  Ak Parti Ekinözü Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek Vatandaşlardan destek istedi.

Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçe Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ve AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı  Bünyamin Şakalar  16 Nisanda yapılacak olan referandum için yürütülen evet kampanyasında kapsamında,  Ak Parti Ekinözü Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek Vatandaşlardan destek istedi.

 Evet, kampanyası çalışmaları kapsamında Ekinözü İlçesinde tüm Mahallerde vatandaşlarla bir araya geleceklerini ifade eden Başkan Çeleğen , "Çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızda, başarılı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. İnşallah İlçemizde  ’evet’ oranı tahminimizin üstünde çıkacak.  Referandum için İlçe Başkanımız Bünyamin Şakalar ile çalışmalarımızı hızlandırdık. Kalan süre içinde ulaşmayacağımız insanımız kalmayacak. Evet oylarının katlanarak artacağına inanıyorum. Halkımız da bunun farkında İnşallah yüzümüzün akı ile çıkacağız" dedi.

img_9850.jpg

Vatandaşlarla birebir konuştuklarını ve 18 maddeyi tek tek anlattıklarını İfade eden Başkan Çeleğen, “Bizler halk oylaması önce çalışmalarımıza son sürat başladık ve hız azaltmadan devam ediyoruz. İlk olarak vatandaşlarımıza neden evet demeleri gerektiğini anlatıyoruz. 18 maddeyi tek tek anlatıyoruz. Şunu demeden geçemeyeceğim, halkımızın sıcak karşılamalarını, samimiyetlerini ve doğruyu bildiklerini görünce bizlerin saha çalışma aşkı, şevki daha da artıyor. Eminiz ki 16 Nisan’da hem  Ekinözü’nde    hem de Türkiye genelinde sandıktan evet oyu çıkacak.Fakat biz oy oranını en yükseğe çıkarmak için seçim gününe kadar gece gündüz çalışacağız.” dedi.

img_9835.jpg

Yeni sistemin hızlı karar alan, hızlı icraat yapan etkin bir yönetim modeli olacağına vurgu yapan Başkan  Çeleğen, "Bu referandumda devlet ve millet bütünleşecek, çift başlı sistem ortadan kalkacak. Bu referandum ile 12 Eylül zihniyetine 'dur' diyeceğiz. Daha demokratik daha özgür bir Türkiye'nin geleceğini oylayacağız. Ben özelde Ekinözü, genelde ise tüm halkımızın 16 Nisan'da çok yüksek oranda 'evet' diyeceğine gönülden inanıyorum. Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu ışığı görüyorum" dedi.

"Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirdiği faydaları bir başlık altında toplayalım istedim. Neden 'evet'? Hükümet kurulmama, siyasi belirsizlik ortadan kalkıyor. Güvenoyunu meclis değil millet veriyor. Hızlı karar hızlı icraat reform yapan etkin yönetim modeli. Kurumları hızı çalıştıran bir işleyiş, bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak. Çift başlılık ortadan kalkacak. Meclis kanun hükümet icraat yapacak. Terörle etkin mücadele edilecek. Meclis Cumhurbaşkanı ve kabinesini denetleyecek. Milletvekili halkla sürekli temas halinde olacağı için halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak. Karşılıklı seçimler yenilenebilecek. Uluslararası sorunların çözümünde söz sahibi olmak konusunda elimiz güçlenecek. Cumhurbaşkanının siyasi sorumluluğu doğuyor. Görevde ehliyet liyakat ön plana çıkıyor. Performansa dayalı görev değişiklikleri hızla yapılabiliyor. Kurumsal düzenlemeler ile uğraşmayan meclis asli görevi olan kanun yapımına odaklanıyor. Seçme ehliyetine sahip olan seçilme ehliyetine de sahip olacak. Temsiliyet geniş tabana yayılacak, artan nüfusun mecliste temsili sağlanacak. 5 yıllık kesintisiz istikrar dönemlerinde kriz çözme ve uzlaşma kültürü gelişiyor. Cumhurbaşkanı'na denetim ve cezai sorumluluk geliyor. OHAL terörle mücadeleyi hedeflediği için güveni artıyor. Vatandaş özgür iradesini sandığa yansıtıyor. Yargıda birlik geliyor. Asker sivil ayrımı kalkıyor. Askeri mahkemeler sadece savaş ortamında kurulabiliyor. HSK'nın çoğunluğunu oluşturan 7 üye meclis tarafından seçiliyor. Yargı kurumu üyeleri arasında rekabet ve gruplaşma son buluyor."dedi.

img_9856.jpg

AK Parti İlçe Başkanı Bünaymin Şakalar  , “1960’da Menderes ‘Yeter artık söz milletin.’ dedi. Siz böyle nasıl dersiniz diye idam edildi. Milletin iradesini kırmak için darbe yaptılar, bu da yetmedi anayasayı kendilerine göre değiştirdiler. 1980 darbesi ve 82 anayasası aynı.” diye konuştu. 82 anayasasının milletin iradesine kapalı bir anayasa olduğunu ve 5 darbeci askerin oturarak Kenan Evren'e göre bir anayasa tasarladığını sözlerine ekleyen  Şakalar   “Bu anayasa değişikliği Kenan Evren'e göre değil artık, milletin iradesine yönelik bir anayasadır.”

2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçim zamanını hatırlatan  Şakalar , bu yılda “Cumhurbaşkanını halk seçsin.” şeklinde görüşün gündeme geldiğini ancak “Cumhurbaşkanını bu millet seçemez.” diye sloganların atıldığını sözlerine ekledi. 2007 referandumunda “evet” oyunun çıkması ile cumhurbaşkanını halkın seçmeye başladığını vurgulayan Şakalar  , “ Kahramanmaraş Genelinde referandumda yüzde 80’in üzerinde evet oyu çıktı. 2007referandumu büyük bir reformdur. Bu reform zaten sistemi değiştirdi. 2016 referandumu 2007 referandumunun devamıdır. CHP ve hayır diyenlerin amacı cumhurbaşkanını halkın seçmesini istememesidir.” şeklinde konuştu.

img_9820.jpg

Atılan her adımda, hayata geçirilen her medeniyet projesinde, büyük bir darbeyle karşı karşıya kalındığını, başta uluslararası şer odakları olmak üzere Türkiye'nin gelişmesinin istenmediğini söyledi. AK Parti’nin temel unsurunun hizmet olduğunu, vatandaşlara hizmet eden, onların sorunlarını yerinde dinleyip çözüme kavuşturan bir politika izlediklerini ifade eden Başkan  Şakalar, şöyle devam etti: "Maalesef yakın coğrafyamızda, hepimizin tanıklık ettiği ciddi bir kaos ve sıkıntı yaşanmakta. Koalisyon güçlerinin yapamadığını, Türkiye başardı. Demek ki olabiliyormuş. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Başbakanımız Binali Yıldırım’ın o vizyonu, o azmi, o iradesi sayesinde, Türkiye artık yeni savunma sanayide dünyada söz sahibi olma gücüne erişiyor. Her alanda gelişmekteyiz. Başkanlığa Evet kampanyasını siz değerli seçmenimizle birlikte yürüteceğiz. Ayağa kalkarsak, çalışırsak daha güçlü olacağız. Diyoruz ki; bu ülkede 15 Temmuz sonrası artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Cumhurbaşkanımızla birlikte, yeni bir Türkiye'yi, yeni bir anayasa ile buluşturmuş olacağız. Cumhurbaşkanımızı millet seçti. Halka karşı sorumluluğu var. Koşuyor, terliyor, komuta ediyor, gücünü sandıktan, milletten, hepimizden alıyor. O bizim başkanımızdır. Çalışmalarımıza hız vermeli, kapı, kapı dolaşarak her seçmene ulaşmalıyız. Güçlü Anayasa ile kutlu yola devam edeceğiz.’ diye konuştu.

Mevcut sistemde 2 başlılığın olduğuna dikkat çeken Şakalar, yeni sistem ile bu çift başlılığın ortadan kaldırılacağını  Türkiye’de yıllardır başbakan ve cumhurbaşkanı arasında problemlerin belirterek, “Atatürk ve İnönü zamanında da huzursuzluklar yaşandı. Ecevit ve Sezer dönemini hatırlayın; Sezer, Ecevit’e anayasa kitapçığını fırlattı diye çok büyük ekonomik krize girdik. Hâlâ daha bu krizin izlerini atlatmaya çalışıyoruz.” dedi. Getirilmesi istenen değişikliğin Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan  veya Başbakanımız  Binali Yıldırım için değil Türkiye için istendiğinin altını çizen  Şakalar  , “Biz Türkiye’nin güçlü olması için bu değişikliği istiyoruz dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.