Ekinözü’nde Cilde İyi Gelen Peloid Çamuru Bulundu

Ekinözü’nde Cilde İyi Gelen Peloid Çamuru Bulundu
Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde şifalı suların ardından, bir çok cilt hastalığının tedavisinde kullanılan peloid çamuru tespit edildi.

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde şifalı suların ardından, bir çok cilt hastalığının  tedavisinde kullanılan  peloid çamuru tespit edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde görevli ekipler Ekinözü İlçesine gelerek İlçenin hem tanıtımı yapacak hem de bir çok cilt hastalığına iyi geldiği söylenen Peloid çamurunun araştırmasını yaparak belki de bölgede var olan bir mirası daha gün yüzüne çıkaracaklar. Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, bulunan Peloid çamurunun, geçmiş yıllardan beri buraya gelen yerli turistlerin cilt hastalıkları, egzama gibi hastalıklarına iyi geldiğini belirtiyorlardı dedi.

1-20160505090305.jpg

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’DA ŞİFA DEPOSU OLAN EKİNÖZÜ İÇMECELERİ İLE İLGİLİ TANITIM HAMLESİ BAŞLATTI

Şeker, basur, böbrek hastalıkları gibi daha bir çok hastalığa iyi gelen  şifalı suları ile meşhur Ekinözü ilçesinde şimdide bir çok cilt hastalığının tedavisinde kullanılan peloid çamuru tespit edildi. Mevsim yaza doğru hızla ilerlerken Ekinözü ilçesinde de gözle görülür bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Bölgede yaşayan binlerce kişinin şifa aradığı Ekinözü içmecelerinde bir yandan belediyenin hazırlıkları sürerken, diğer yandan da ilçede keşfedilen şifalı çamurun heyecanı yaşanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ekipleri bir yandan numune alırken, diğer yandan şifa kaynağı içmecelerin Bakanlık bünyesinde tanıtımı için deklanşörlere basıldı. Orta içmecelerin üst kısmından kaynayan su ile birlikte kendini ortaya çıkaran peloid çamurunun bir çok cilt hastalığını tedavi edici nitelikte olduğu sanılırken,  Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın talimatları ile Ekinözü içmeceleri ve peloid çamurunun tanıtımı için start verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.