Ekinözü'nde İçmeler Sezonu Başladı

Ekinözünde İçmeler Sezonu Başladı
Kahramanmaraş'ın şifalı suları ile tanınan Ekinözü ilçesinde içmeler sezonu başladı.

  Bu yıl sezon açılışı Ramazan ayına denk gelirken, esnaflar günler öncesinden hazırlıklarını tamamladı.

  Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, ilçenin en önemli gelir kaynaklarından olan içmeler bölgesinde sezon öncesinden hazırlıklar yaptıklarını belirterek,  acı suların kaynaklarında ise düzenleme çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

  Ekinözü’nün yayla havası nedeniyle serin bir iklime sahip olduğunu vurgulayan Çeleğen, Ramazan ayında içmelere gelen ziyaretçilerin serin bir ortamda oruçlarını tutabildiklerini, şifalı sulardan azami derecede faydalanabildiklerini söyledi.

  Ekinözü esnaflarının en önemli kazanç kapıları olan içmelerde sezon öncesinden düzenleme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Çeleğen, “İçmeler bilindiği ilçemizin dünyaya açılan kapısı. İyi bir tanıtım ile bölgemiz turizm merkezi olabilir. Bu konuda belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer yandan içmeler sezonu başlamadan önce hazırlıklarımızı yaparak, acı su kaynaklarında yenileme gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız daha temiz ve ferah bir ortamda şifalı suları içebiliyorlar. Esnaflarımız da durumdan memnun. Bu yıl sezon açılışımız Ramazan ayına denk geldi. İlçemiz yayla havası nedeniyle serin bir iklime sahip. Oruçlu ziyaretçilerimiz serin bir ortamda oruçlarını tutabiliyorlar. İçmeler sezonunun ilçemize ve esnaflarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.