Ekinözü’nde kar kalınlığı 65 santimetreye ulaştı

Ekinözü’nde kar kalınlığı 65 santimetreye ulaştı
Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde dün geceden itibaren aralıksız yağan kar nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 65 santimetreye ulaştı.

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde dün geceden itibaren aralıksız yağan kar nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 65 santimetreye ulaştı.

Dün akşam saatlerinden itibaren Yağan kar nedeniyle kar kalınlığı İlçe merkezinde 65 santimetre olarak ölçüldü.  İlçedeki tüm okulların 15 Aralık Perşembe Günü (Yarın)’da tatil edildiği ilçede vatandaşların kar yağışından dolayı hayatı olumsuz yönde etkilenmemesi için Ekinözü Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kar yağışıyla birlikte teyakkuza geçti.

Dün akşam saatlerinden itibaren yağmaya başlayan kar, Ekinözü İlçe genelinde etkili olurken, Meteoroloji'nin önceden uyarması nedeniyle Ekinözü Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kar yağışıyla birlikte teyakkuza geçti.

kar-2.jpg

Ekinözü İlçesinde etkisini Yoğun tipi şeklinde gösteren kar yağışından vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için 24 saat aralıksız çalışan Ekinözü Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından, kar yağışı ile birlikte ilk etapta Mahallerinin kent ana arterlerde kar temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Sabah erken saatlerden itibaren gerek İlçe merkezinde gerekse Kırsal Mahallerde kar temizleme çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Ekinözü Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri  bazı bölgelerde fırtına ve tipi yaşanması sebebiyle karla mücadele çalışmalarını zor şartlar altında sürdürüyor.

kar8.jpg

Kar Temizleme Çalışmalarını Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte yerinde inceleyen Ekinözü Belediye Başkan Vekili Cuma Uykun, " Ekinözü Belediyesi olarak daha önce yapmış olduğumuz toplantılar sonrasında gerekli tedbirleri aldık. İlçe Belediyemizin ve Büyükşehir Belediyemizin araçlarla ile Ekinözü genelinde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyoruz. Özellikle Kahramanmaraş’ın İlçeleri arasında yoğun kar yağışının yaşandığı ilçemizde karla mücadele çalışmalarına ekiplerimiz devam ediyor bazı bölgelerde fırtına ve tipi yaşanması sebebiyle karla mücadele çalışmalarını zor şartlar altında sürdürüyoruz Ekinözü İlçe  Merkezinde ekiplerimiz,  Yol açma ve kaldırım temizleme çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmekteler. Özellikle Ekinözü –Elbistan Karayolu üzerinde ulaşımın zor eğimin fazla olduğu bölgelerde sabit ekipler bulundurarak olası yol kapanmalarına karşın anında tuzlama ve kar kürüme çalışmaları yapılmaktadır.

kar10.jpg

Vatandaşların can ve mal güvenliğine büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkan Vekili Cuma Uykun  , "Trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımızın araçlarında özellikle kar lastiği ve zincir bulundurmalıdır. Kar lastiği ve zincirsiz trafiğe çıkılması trafikte aksamalar meydana geleceğinden buda karla mücadele eden ekiplerimizin işini zorlaştırmaktadır. Vatandaşlarımızın kurallara uymaları bizlerinde işini kolaylaştırmış olacaktır" şeklinde konuştu.

Bir yandan kar temizleme ve yol açma çalışmaları devam ederken bir yandan da şehir içi araç ve yaya trafiğinde buzlanmadan dolayı herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce tuzlama çalışması gerçekleştiriliyor. Özellikle ana arterlerde yoğunlaşan tuzlama çalışmasıyla buzlanmadan dolayı oluşabilecek istenmeyen durumların önüne geçiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.