2 Bin 317 Kişi Sahte Sigortalı Çıktı

2 Bin 317 Kişi Sahte Sigortalı Çıktı
6 ayrı işyerinden 2 bin 317 kişi için sahte sigortalı bildiriminde bulunulduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik Elbistan Merkez Müdürü Halis Güven, kayıt dışı istihdamın önlenmesi ve sahte sigortalılığın önüne geçilmesi amacıyla yaptıkları çalışmalarda, 6 ayrı işyerinden 2 bin 317 kişi için sahte sigortalı bildiriminde bulunulduğunu tespit ettiklerini söyledi. 

Güven, yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri denetimlerde sahte sigorta bildiriminde bulunulduğunu belirlediklerini belirterek, bu kişilerin  hizmetlerinin iptal edildiğini, prim ödeme gün sayıları ve prime esas kazançlarının sistemden silindiğini söyledi.

Sahte sigorta nedeniyle emekli olan kişilerin emeklilik maaşlarının kesileceğini ve aldığı maaşların yasal faizi ile birlikte geri isteneceğini vurgulayan Güven, “Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sorunlarının ön sıralarında kayıt dışı istihdam ve sahte sigortalılık gelmektedir. Kurumumuz her iki sorunla ilgili denetimlerini artırarak devam ettirmektedir. Kayıt dışı istihdam herkesin bildiği üzere çalışan kişinin Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmeden çalıştırılmasıdır. Sahte sigortalılık ise gerçekte fiilen bir işyerinde çalışmayan kişi için işyeri sahibinin çalışıyormuş gibi bildirimde bulunmasıdır. Sahte sigortalılıkta işçi ve işveren rolündekilerin anlaşarak SGK’yı zarara uğratmalarıdır” dedi.

 

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.