DOĞAKA 48. Kez Toplandı

DOĞAKA 48. Kez Toplandı
Kısa adı DOĞAKA Olan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 48. Yönetim Kurulu toplantısını ilimizde gerçekleştirdi.

Kısa adı DOĞAKA Olan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 48. Yönetim Kurulu toplantısını ilimizde gerçekleştirdi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) 48. Yönetim Kurulu Toplantısı Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe’nin başkanlığında, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İl Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Murat Teke, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Gülen, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız ve diğer yetkililerin katılımı ile 13 Ağustos 2013 tarihinde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Şükrü Kocatepe: “Bugünkü toplantımızda yapılacak değerlendirme ile başarılı projeler belirlenerek Ajans internet sitesinden duyurulacaktır. Bu program dışında Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programlarını da ilan eden Ajansımız her iki destek programında da proje başvurularını almaya başlamıştır. 2013 yılı sonuna başvuruların yapılacağı programlarda belirli aralıklarla ara değerlendirmeler yapılarak başarılı projeler desteklenecektir. Her iki programda da geniş katılımı hedefleyen Ajansımız bu amaçla il ve ilçe merkezlerimizde bilgilendirme ve eğitim programlarını başlatmıştır.

Bölgemizde girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla her yıl KOSGEB ile işbirliği içerisinde yapılmakta olan Girişimcilik Eğitimleri için kursiyer başvuruları alınmaya başlamıştır. Hatay'da Merkez, Reyhanlı ve Dörtyol ilçeleri, Kahramanmaraş'ta Merkez, Afşin ve Elbistan ilçeleri ve Osmaniye'de Merkez, Kadirli ve Düziçi ilçelerinde toplam 360 girişimci adayının katılabileceği eğitimler için aday kayıtları Ajansımız tarafından alınmaktadır. Eylül ve Ekim ayları içerisinde yapılacak eğitimler somasında İş Planı KOSGEB tarafından uygun görülen adaylar, 30.000 TL hibe ve 70.000 TL faizsiz kredi desteğinden yararlanabileceklerdir. Bölgemizin öne çıkan sektörlerinin ulusal ve uluslararası pazar payını artırmaya yönelik tanıtım ve organizasyon faaliyetlerine de devam eden Ajansımız, mobilyacılık sektörümüzü, Eylül ayı içerisinde Adana'da yapılacak olan Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'na taşıyacaktır. Gündem maddelerine geçmeden önce tekrar tüm üyelere hoş geldiniz diyor, toplantının Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.